Arne Elias Corneliussen - föreläsare - Speakers&friends - pressbild
Hem / Blogg / Unik inblick i Afrikas geopolitik

Unik inblick i Afrikas geopolitik

Arne Elias Corneliussen är en mycket intressant föreläsare som skiljer sig från många av oss andra på det sättet att han inte nöjer sig med att skildra händelseutvecklingar genom att sätta sig in i dem på hemmaplan. Han vill befinna sig där det händer och göra sina analyser på plats. Genom åren har han därför rest till mer än 125 länder och genomfört långa expeditioner med buss, tåg och bil genom Afrika, Asien, Mellanöstern, Europa och Latinamerika. Alla dessa resor har gett honom mängder av extraordinära insikter om geopolitik, globala relationer och världens framtid. Snart kan du ta del av Arnes spännande berättelser och tankeväckande analyser från hans nästa resa till Afrika!

Afrika är en mycket viktig kontinent med nästan 1,2 miljarder människor. År 2100 förutspår FN att den globala befolkningen kommer att uppgå till ungefär 11 miljarder människor. Av dessa förväntas cirka 4,5 miljarder bo i Afrika. I denna demografiska kontext kommer det att finnas unika affärsmöjligheter på den afrikanska kontinenten i de kommande åren. Därför är det mycket betydelsefullt att öka insikten och förståelsen både för de möjligheter och de risker som finns på denna kontinent.

Efter tidigare expeditioner och resor till 42 av Afrikas 54 länder, har Arne Elias Corneliussen en unik helhetsförståelse för utvecklingen på den afrikanska kontinenten. Han har genomfört 10 faktainsamlingsexpeditioner med allmänna bussar genom nästan 30 länder i västra, östra och södra Afrika och gjort ett antal resor till norra Afrika.

Under sina expeditioner studerar och analyserar Arne den geopolitiska, ekonomiska och strategiska utvecklingen i länder, regioner och mellan regioner, vilket ger honom stor förståelse och extraordinära insikter inom dessa ämnen. Arne har även ett exklusivt nätverk av kontakter i Afrika som han håller regelbunden kontakt med.

Live reportage och analyser från expeditionen!

Nu är det dags för Arnes nästa expedition! I mitten av november 2023 ger Arne sig ut på en ny faktainsamlingsresa i Afrika. Under 3,5 månader, fram till slutet av februari 2024, kommer han att kartlägga den geopolitiska, ekonomiska och strategiska utvecklingen med huvudfokus på östra och södra Afrika.

Och du får en unik möjlighet att följa med på Arnes resa:

Under expeditionen kommer Arne i samarbete med oss på Speakers&friends erbjuda digitala föredrag med hans senaste analyser och upptäckter – live direkt från Afrika! 

Ta vara på denna möjlighet att lyssna på Arnes spännande berättelser, få nya och viktiga insikter och bli uppdaterad på utvecklingen på den stora kontinenten.

Vill du hellre ha en ”vanlig” föreläsning med Arne? Det går utmärkt att boka honom när han återvänt hem från Afrika.

Hör av dig till oss på Speakers&friends redan idag för att ta del av angelägna och ögonöppnande föredrag med Arne Elias Corneliussen!

 

Arne leder NRCI (Norwegian Risk Consulting International) och är bosatt i Oslo. Han håller regelbundet digitala och fysiska föredrag på evenemang, konferenser, möten och universitet över hela världen. Han är en mycket engagerad och inspirerande föreläsare, och hans presentationer är en tankeväckande upplevelse för deltagarna, oavsett om det gäller digitala eller fysiska evenemang. Läs mer om Arne här.

Dela inlägg:

Hitta din nästa föreläsare hos oss på Speakers&friends!

Vi har mångårig och gedigen erfarenhet av att matcha rätt föreläsare till rätt tillfälle. Här hittar du ett urval av föreläsare som vi samarbetar med. Hittar du inte den du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig!