Johann Lang

Johann Lang - Föreläsning

Biodling, pollinering, honung och biprodukter.

Johann Lang – verksam sedan 70-talet inom svensk hobby- och yrkesbiodling tar oss med på en spännande resa där han berättar om binas ovärderliga roll i ekosystemet.

Till yrket är Johann Lang tecknare, fotograf, författare och studieledare som producerat en mängd informationsmaterial om bin, biodling och honung. Som studieledare i biodling har Johann utbildat 100-tals biodlare och han föreläser även på skolor, kulturevenemang, hos biodlare- och trädgårdsföreningar.

Bin och biodling har en given plats i självhushållet, på gårdar och lantbruk i villaträdgården såväl som stadens parker och stadsodlingar. Johann berättar om biodlingens betydelse och förutsättningar i Sverige och Norden såväl som Nya Zeeland, Polen, Sicilien, Sydafrika och Kuba.

Johann är fotograf och tecknare för boken Bin till nytta och nöje – Sveriges mest sålda kurs- och inspirationsbok i biodling sedan 90-talet. I sin andra bok, Honung, har Johann samlat fakta, recept och tips hur man kan använda binas biprodukter. Binas surr i blommorna ger oss löften om sommarens rikedom av bär och frukt. I generationer har människan använt honung i matlagning och i husapoteket. Johann berättar om det naturliga livsmedlet och binas ovärderliga roll i ekosystemet.

Provsmakning av svensk sorthonung är ett populärt inslag i Johanns föreläsningar. Sorthonung, unik honung från blomsort, region och säsong, är något som Johann brinner extra mycket för. Han har länge arbetat för ökad produktion, efterfrågan och medvetenhet hos honungskonsumenterna.

Via inspirations- och pr-sidorna ALLT OM BIODLING och ALLT OM HONUNG levereras lättillgänglig information om biodling och biprodukter till allmänheten. På youtube.com/alltombiodling får tittarna följa med i den egna biodlingen såväl som studiebesök hos Sveriges hobby- och yrkesbiodlare.

Johanns föreläsningar kan anpassas för olika inriktingar vare sig det gäller bin, biodling, pollinering, honung, bivax, bipollen och propolis.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.