Maria Frändegård

Maria Frändegård - föreläsare - Speakers&friends

Förändringsledning och förändringskommunikation.  

Maria Frändegård har suttit på ledande befattningar och varit med om och leda förändringar och förändringskommunikationen på några av Nordens största bolag. I sin föreläsning går hon igenom hur förändringskommunikation används som ett strategiskt verktyg för att lyckas förflytta sina medarbetare till de mål som är uppsatta. Som ledare kan du bara få dina medarbetare att gå dit du vill, om de förstår vad som händer och accepterar vart ni ska.

Det nya normala är konstant förändring och förändring skapar friktion. Det spelar ingen roll om du arbetar med en start-up som just tagit fart, eller om du arbetar för en stor organisation som precis bytt riktning. Du behöver i samtliga fall få med dig dina medarbetare på resan. Men hur?

70 % av alla förändringsinitiativ misslyckas. En av anledningarna är att ledarna glömmer bort att förändringsledning inte i första hand handlar om processer utan om att förflytta människor. Den andra anledningen är att ledarna misslyckas med att kommunicera.

Maria Frändegård föreläser med hjälp av egen erfarenhet och teoretisk förankring om att steg för steg leda medarbetarna genom förändringsresan, hur du som ledare på ett psykologiskt plan bemöter motstånd och hur ledare kan vända ilska till engagemang.

Maria har arbetat inom det privata näringslivet och den offentliga sektorn i nästan 20 år. Hon är examinerad journalist och medie- och kommunikationsvetare, licenserad förändringsledare och diplomerad kriskommunikatör. På senare tid har Maria gjort en rad uppskattade föreläsningar där hon tar sin avstamp i situationen efter corona och hur den situation vi befinner oss i kommer att utvecklas och påverka olika organisationers ledarskap.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.