Shanga Aziz

Shanga Aziz - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Tack Donald trump!

Föreläsningen ”Tack Donald Trump” är en inspirationsföreläsning och introduktion till Locker Room Talks arbete med metoder för att skapa nya sätt att arbeta med jämställdhet. Under föreläsningen får ni exempelvis veta hur Donald Trump blev medgrundare till initiativet och även anledningen till Zlatan Ibrahimovics Number 10-stipendium. Framförallt handlar dock föreläsningen om hur vi tillsammans, på ett enkelt sätt, kan skapa en ny manlighet där killar kan vara på flera olika sätt med utgångspunkt från Shangas och Locker Room talks inspirerande arbete och resa för att skapa en ny manlighet.

Locker Room Talk är en ideell organisation som utbildar unga killar i omklädningsrum om jämställdhet och schyssta attityder. Allting började med att två ungdomar startade ett UF-företag på gymnasiet men vi ville bidra med något mer än “doftljus och mobilskal”. Något som skulle kunna medföra förändring på riktigt. Locker Room Talk blev en organisation som snabbt blev fler och som hela tiden gått ett steg längre för att skapa en ny manlighet där killar kan vara på flera olika sätt.

Utifrån egna erfarenheter av fördomar och en kvinnoförnedrande syn inom svensk idrott startade LRT ett program för att lära nästa generations spelare om jämställdhet, schyssta attityder och hur vi tillsammans kan skapa en ny manlighet. För det är i omklädningsrummet allting börjar. Inte bara matchen utan det handlar om snacket, kulturen och påhittade regler som formar killar. Påhittade regler som följer med ut i samhället och skapar skeva värderingar.

På bara ett halvår pratade Shanga med tränare och spelare i åldrarna 10-14 år i över 80 olika klubbar runt om i landet. Slutsatsen av samtalen var att de flesta tränare saknade verktyg för att prata om jämställdhet och attityder. Idag har Shanga och hans kollegor utvecklar dessa verktyg och de används av en rad klubba och även en rad organisationer som exempelvis Riksidrottsförbundet. LRT har idag även fått en en rad Ambassadörer och fick mottaga historiens första Number10-stipendium. Ett stipendium instiftat av Svenska Fotbollförbundet, Volvo och beskyddare är ingenannan än Zlatan Ibrahimović.

Målet har alltid varit tydligt: En jämställd och trygg värld där varje barn och ungdom känner frihet att vara sig själv. För att nå dit skapar LRT nya sätt att jobba med jämställdhet och attityder som både skapar medvetenhet och är enkla att förstå. Från Finspång i Östergötland till klubbar  över hela landet. Från klubbarna och ut i samhället. En rörelse mot en positiv framtid för svensk idrott.En rörelse för en ny manlighet där killar kan vara på flera olika sätt – skapad av och för ungdomar.

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att boka Shanga som föreläsare!

Pressbild – Shanga Aziz

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.