Anna Bergholtz

Anna Bergholtz - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Alla har vi en blindbonus – förändring och inspiration.

Anna Bergholtz är föreläsaren som förlorade synen, men som ändå ser det som andra missar – tillgången i det svåra. Något som kan bidra till så mycket mer än du någonsin kunnat ana.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Speciellt inte när kriserna avlöser varandra och sjukdom drabbar med kraft. För Anna Bergholtz, socialpedagog, journalist och diplomerad coach, har det inte funnits något annat val än att resa sig upp och komma igen starkare än förut. Redan som barn fick hon reumatism, som 24-åring tappade hon synen på grund av den.

Anna är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach. Hon har belönats med Lions livskvalitetspris och även fått Inklusionspriset för sin förmåga att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. Som 24-åring förlorade Anna synen, men valde ändå att fortsätta se på film. Kort därpå trotsade hon mångas fördomar när hon blev Sveriges första blinda filmkritiker. Hon är känd som ”Blindchick” efter sin medverkan i P3: s Morgonpasset. 2012 debuterade hon som barnboksförfattare, något hon säger sig tacka blindheten för.

Exempel på innehåll:

  • Media – var finns funkisarna? Hur ser medias bild av funktionsnedsättningar ut? Bra och dålig journalistik.
  • Skola och utbildning – bli självständig med funktionsnedsättning
  • Rätt bemötande gör hela skillnaden! Anna Bergholtz har upplevt sjukvårdens alla nivåer, och vet vad som är viktigt. En föreläsning för vård och omsorg.
  • Mångfald i arbetslivet. I denna föreläsning delar hon med sig av sina erfarenheter av att vara den som bryter normen. En föreläsning om allt från lagstiftning till attitydförändring.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.