Christina Rickardsson

Christina Rickardsson - föreläsare - Speakers&friend

Om att bygga broar och skapa dialog och tolerans i samhället.

Med sin bakgrund – från att vara gatubarn i Brasilien till att bli adoptivbarn i svenska Västerbotten och sedermera en framgångsrik entreprenör, föreläsare och författare – är Christina Rickardsson en sällsam inspirationskälla. Med sin unika historia vill hon inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer som arbetar i eller med multikulturella kontexter.

Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till Vindeln i Västerbotten.

I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige. Därför kom hon att trycka undan den brasilianska flickan Christiana, och skapa den svenska Christina.

Föreläsningar: Jämställdhet och mångfald till ökad tillväxt och bättre resultat!
När Christina föreläser tar hon avstamp ifrån sin egen historia och sina erfarenheter: från livet i Brasilien till sin första tid i Sverige och tiden därefter. Hon brinner för samhällsfrågor och är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat för alla. Christinas föreläsningar grundar sig i frågor som identitet, kulturkrockar, fördomar och samhällsnormer – samt i drömmar, mångfald och inkludering. Hon vill öka förståelse för olikheter och bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället.

Det är kanske svårt att tro, med tanke på hennes mörka och djupt berörande historia, men Christinas föreläsningar är också fyllda av skratt, hopp och stark framåtanda. Du som lyssnare blir inspirerad, kan känna tacksamhet och få bränsle åt en ännu starkare drivkraft till dina egna strävanden. I sina föreläsningar blandar Christina allvar med humor, och inspirerar oss att finna modet att göra det vi vill. Hon vill få oss att göra lemonad av citroner och att se livet från den ljusa sidan, trots mörker.

Christinas föredrag stärker företag och myndigheter som arbetar med multikulturella kontexter. Tillsammans med dig som kund bygger hon en föreläsning utifrån dina önskemål, med avstamp i hennes historia. Målet är att just du ska få ut så mycket som möjligt av föreläsningen.

Mer om Christina
Hennes självbiografiska bok ”Sluta aldrig gå” (Forum 2016) har hyllats och uppmärksammats stort. Den har getts ut på flera olika språk, bland annat på engelska, tyska, italienska och spanska.

Christina har grundat Coelho Growth Foundation.  Ändamålet är att förbättra levnadsvillkoren för barn och unga i utsatta situationer i Brasilien, samt motverka främlingsfientlighet och främja kulturella möten i Sverige.

Pressbild – Christina Rickardsson.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.