Hem / Föreläsare / Edna Eriksson
Edna Eriksson - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Edna Eriksson

Likabehandling och Mångfald 2.0

Edna Eriksson har arbetat med kultur, mångfald, mänskliga rättigheter och diskrimineringsfrågor i snart två decennier. Hon har alltid strävat efter att utveckla likabehandlingsområdet samt hur kunskap inom detta område kan användas som utgångspunkt för exempelvis hållbart ledarskap, kommunikation, rekrytering och innovationsprocesser.

Edna har arbetat med mänskliga rättigheter från en rad olika utgångspunkter: i egenskap av journalist, debattör och som tjänsteman på flera olika departement och myndigheter. Hon har exempelvis arbetat på Statens kulturråd samt som föreläsare och idé- och strategiutvecklare för att få in mänskliga rättigheter som starkare utgångspunkt för verksamhetsutveckling inom såväl näringsliv som offentlig sektor.

I sina olika roller har Edna Eriksson genom åren byggt upp en unik kompetens som har hjälpt många som lyssnat på hennes föreläsningar att navigera rätt i svåra frågeställningar. Edna har en oerhörd förmåga att vara tydlig i svåra frågor. Därför är hon också en väldigt uppskattad föreläsare. Hon talar så att folk lyssnar och hon hjälper åhörarna att göra svåra frågor betydligt enklare att förstå.

 

Föreläsningar med Edna Eriksson
Demokratidagarna - Edna Eriksson - Jan Scherman - Speakers&friends - foto: Tiina Rantanen
Edna Eriksson som samtalsledare tillsammans med Jan Scherman, Demokratidagarna 2022.

Edna anpassar sina föreläsningar efter önskemål, men hennes arbete har alltid en stark utgångspunkt i mänskliga rättigheter. Hon talar om hur omvärldsfaktorer påverkar vårt agerande samt hur vi kan nå de mål vi sätter upp med vårt mångfaldsarbete.

Edna Eriksson har ett brett perspektiv på likabehandling och mångfald. Många företag och organisationer har redan tagit del av Ednas föreläsningar och fått unika perspektiv och konkreta tips till att ta sitt mångfaldsarbete till nästa nivå!

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att boka Edna som föreläsare, processledare eller mötesdesigner.

 

Höj er mångfaldsstrategi till en ny nivå – kontakta oss på Speakers&friends och boka en föreläsning med Edna Eriksson!

 

 

Länkar:

YouTube, Sensus studieförbund – Ednas föreläsning – Hur leder, utvecklar vi och styr arbete mot diskriminering och för mångfald?

Podden #backademokratin – Nätet och demokratin – hot eller möjlighet?

 

Pressbild – Edna Eriksson

Så bokar du Edna Eriksson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Magdalena Gerger

Karin Klerfelt

Johan Book

Vill du boka Edna Erikssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Edna Eriksson som föreläsare!