Likabehandling och Mångfald 2.0
Edna Eriksson har arbetat med kultur, mångfald, mänskliga rättigheter och diskrimineringsfrågor i snart två decennier. Hon har alltid strävat efter att utveckla likabehandlingsområdet samt hur kunskap inom detta område kan användas som utgångspunkt för exempelvis hållbart ledarskap, kommunikation, rekrytering och innovationsprocesser.
Edna har arbetat med mänskliga rättigheter från en rad olika utgångspunkter: i egenskap av journalist, debattör och som tjänsteman på flera olika departement och myndigheter. Hon har exempelvis arbetat på Statens kulturråd samt som föreläsare och idé- och strategiutvecklare för att få in mänskliga rättigheter som starkare utgångspunkt för verksamhetsutveckling inom såväl näringsliv som offentlig sektor.
I sina olika roller har Edna Eriksson genom åren byggt upp en unik kompetens som har hjälpt många som lyssnat på hennes föreläsningar att navigera rätt i svåra frågeställningar. Edna har en oerhörd förmåga att vara tydlig i svåra frågor. Därför är hon också en väldigt uppskattad föreläsare. Hon talar så att folk lyssnar och hon hjälper åhörarna att göra svåra frågor betydligt enklare att förstå.
Föreläsningar med Edna Eriksson
Edna anpassar sina föreläsningar efter önskemål, men hennes arbete har alltid en stark utgångspunkt i mänskliga rättigheter. Hon talar om hur omvärldsfaktorer påverkar vårt agerande samt hur vi kan nå de mål vi sätter upp med vårt mångfaldsarbete.
Edna Eriksson har ett brett perspektiv på likabehandling och mångfald. Många företag och organisationer har redan tagit del av Ednas föreläsningar och fått unika perspektiv och konkreta tips till att ta sitt mångfaldsarbete till nästa nivå!
Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att boka Edna som föreläsare, processledare eller mötesdesigner.
Höj er mångfaldsstrategi till en ny nivå – kontakta oss på Speakers&friends och boka en föreläsning med Edna Eriksson!
Länkar:
YouTube, Sensus studieförbund – Ednas föreläsning – Hur leder, utvecklar vi och styr arbete mot diskriminering och för mångfald?
Podden #backademokratin – Nätet och demokratin – hot eller möjlighet?