Hem / Föreläsare / André Sturesson
André Sturesson - Föreläsning -Talarförmedling- Speakers&friends

André Sturesson

Hjärnforskning, fysisk aktivitet och stresshantering

Som professionell föreläsare, känd för sin personliga, dynamiska och engagerande approach, strävar André Sturesson konsekvent efter att presentera högkvalitativa föreläsningar baserade på vetenskaplig kunskap. Hans lovordade föreläsningar är inte bara kända för att vara väldigt utbildande och inspirerande, utan också för dess insikter, humor och höga kvalité.

André Sturesson är en entreprenör, utbildare, föreläsare och podcaster vars passion, driv och vetenskapliga fokus har gett honom ryktet som ambassadör för vetenskaplig livsförbättring. André jobbar hårt med hans livslånga uppdrag: Att påverka människor liv till det bättre genom att sprida högkvalitativ kunskap. Hans expertis spänner över ett brett spektrum av ämnen, men han är särskilt välbevandrad inom välbefinnande, stresshantering, mental hälsa, medvetandet och hur fysisk aktivitet påverkar hur vi mår och presterar.

Som barn var André väldigt nyfiken på det mesta, inte minst människan. I hans tidiga tonår fortsatte Andrés fascination för en rad olika ämnen och detta var starten på hans livslånga konsumtion av media kopplad till människan, psykologi, hjärnan, välmående och livsförbättring. Formellt har André en master i ekonomi och en kandidat i kognitiv neurovetenskap med tillämpad positiv psykologi men hans kunskap är mycket bredare än så.

 

Föreläsningar med André Sturesson

Fysisk aktivitets påverkan på  och prestation
Den senaste hjärnforskningen visar att vi människor är gjorda för att röra på oss. Det står skrivet i våra gener. När vi rör på oss leder det till att vår hjärna fungerar bättre och blir starkare. Vidare har träning en mycket god påverkan på mental hälsa: bland annat gällande stress, depression, ångest, ADHD och demens. I tillägg påverkar träning vår förmåga att prestera på jobbet och i skolan. Detta gäller vår inlärningshastighet, koncentrationsförmåga, kreativitet, välmående och förmåga att prestera på IQ test.

Stresshantering
Genom stresskolan (Sveriges främsta podcast om stress) har jag intervjuat Sveriges främsta läkare, forskare och psykologer om stress. Denna kunskap tillsammans med den litteratur jag läst har jag sammanfattat till en föreläsning om stresshantering. Syftet är att hjälpa individer att bli bättre på att hantera sin stress.

Nytt vetenskapligt program för att vända alzheimers, sakta ner åldrande och ta hand om hjärnan
Alla känner någon som överlevt cancer, men tills nu känner ingen någon som har överlevt Alzheimers. Läkaren och forskaren Dale Bredesen är en världsledande expert på området som under 30 år forskat om Alzheimers och hjärnan. Forskningen kulminerade i ett vetenskapligt program som fick namnet ReCODE; reversal of cognitive decline. ReCODE är ett program som optimerar hjärnans hälsa genom livsstil och uppbyggande ämnen samtidigt som det minskar det som är skadligt för hjärnan och bidrar till Alzheimers. Resultaten är imponerande. I första studien som släpptes 2014 blev nio av tio patienter bättre inom 3-6 månader. 2018 släpptes en studie som visade positiva resultat för 100 patienter. Detta är ny men väldigt lovande forskning. Detta gäller alla, även människor utan Alzheimers. När vi är runt 40 år gamla börjar vår hjärna att minska och fungera sämre. Detta är något som vi kan påverka i både positiv och negativ riktning.

 

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka André Sturesson som föreläsare!

Pressbild – André Sturesson.

Så bokar du André Sturesson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Fredric Bohm

Farida Rasulzada

Karin Otterbjörk

Mattias Hansson

André Sturesson - Föreläsning -Talarförmedling- Speakers&friends

André Sturesson

Vill du boka André Sturessonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka André Sturesson som föreläsare!