Hem / Föreläsare / Angela Oguntala
Angela Oguntala -föreläsare - Speakers&friends

Angela Oguntala

Tänk nytt kring framtiden – utmana trender och förstå dem

Föreställer du dig att framtiden kommer att vara snabbrörlig?  Det är något vi har lärt oss från artiklar, filmer och böcker. Jag är snarare intresserad av att stanna upp och reflektera över varför vi agerar som vi gör. Att vi ger oss själv tid att tänka långsiktigt är nyckeln till en hållbar framtid, menar Angela Oguntala och det är också där hennes föreläsningar tar sin utgångspunkt.

Som framtidskonsult har Angela Oguntala lett flera globala innovationsprojekt och agerat rådgivare till globala organisationer inom allt från utbildning och vård till förmögenhetsförvaltning, kultur och tech. Hon har arbetat med allt från startups till Fortune 500-företagen. Angela kommer ursprungligen från östkusten i USA, men har idag sin bas i Köpenhamn, en stad hon uppskattar för dess experimentella karaktär. Hon är en uppskattad talare som stått på scener runtom hela världen.

– Jag vill lyfta de perspektiv som kommer av att röra sig långsammare framåt och inte bara jaga kortsiktiga resultat. Det är viktigt att fundera kring hur man jobbar idag och vad man skulle kunna göra annorlunda. Vi behöver inse att vi alla har en aktiv roll att spela när det kommer till att forma hur framtiden ska se ut.

Angela Oguntala specialiserar sig på att hjälpa organisationer att planera och fatta beslut för framtiden. Det kan handla om ett 10-årigt perspektiv men även om sådant som kommer att påverka bara två till tre veckor framåt. Utgångspunkten handlar om att reflektera mer över hur man jobbar inom sin organisation idag och varför man väljer att utveckla en viss typ av tjänster och produkter.

– ’Future thinking’ kan översättas till långsiktigt tänkande. Fler företag är mottagliga för att experimentera idag eftersom de förstår att de måste agera mer hållbart.

– Jag får ofta i uppdrag att hjälpa företag att undersöka hur olika tekniker och trender kan komma att påverka deras verksamhet. Jag brukar börja stort för att sedan bryta ned det i mindre delar och låta företaget reflektera de olika framtidsspaningarna. Vi tittar först på de mer uppenbara trenderna, men sedan vänder vi på perspektivet och reflekterar över om de trenderna inte alls skulle påverka – hur skulle man agera då? Att utmana trender är lika viktigt som att förstå dem.

 

Pressbild – Angela Oguntala.

Så bokar du Angela Oguntala

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Judith Wolst

Matilda Jarbin

Mona Sahlin

Hampus Hedström

Angela Oguntala -föreläsare - Speakers&friends

Angela Oguntala

Vill du boka Angela Oguntalasom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Angela Oguntala som föreläsare!