Hem / Föreläsare / Charlotte Signahl
Charlotte Signahl - föreläsare - Speakers&friends

Charlotte Signahl

Mångfald: besvärligt härligt!

Charlotte Signahl är moderator, föreläsare, processledare och utbildare inom jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Hon håller även föreläsningar och workshops om stress.

Efter att ha jobbat i olika organisationer – bl.a. som förbundsordförande för Röda Korsets Ungdomsförbund, ordförande för Urix och projektledare på Sensus Studieförbund – valde Charlotte Signahl att starta sin egen föreläsnings- och kursverksamhet. Sedan dess har hon föreläst och hållit i kurser om jämställdhets- och mångfaldsrelaterade frågor. Hon är också verksam som moderator. Charlotte Signahl har läst ämnen som historia, psykologi och sociologi på Stockholms universitet.

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i diskrimineringslagstiftningen, frågor om bemötande och svåra ord. Till exempel makt, etnicitet, hbt, jämlikhet och jämställdhet. För att få grepp om frågan utgår hon ifrån ett intersektionalistiskt perspektiv och ger exempel på vad normkritiskt tänkande kan innebära. Vilka roller spelar du och vilka roller får andra dig att spela?

Genom att lyfta dessa frågor vill Charlotte Signahl avdramatisera dessa ämnen för att vi på allvar ska kunna börja förändra saker och ting.

 

Mångfaldiga ditt nätverkande – ny etikett i en ny tid

Ser vett och etikett annorlunda ut om du vill ha ett mer mångfaldigt nätverk? Antagligen! Hur minglar du när deltagarna inte vill ta i hand? Hur knyter du kontakter utan att fråga fel frågor? De flesta tjänster i arbetslivet tillsätts via personliga nätverk. Visste du att mindre företag ser sina nätverk som den största ekonomiska tillgången? Hur ser ditt nätverk ut? I ett segregerat Sverige är det viktigt att medvetet fundera över sitt nätverk.

Tillsammans med Åsa Nylander, journalist med stor kunskap om nätverkande och mingel, gör du och dina medarbetare övningar och delar med er av erfarenheter och tips.

 

Man blir bra på det man tränar på! Vad tränar du på?

Målet med föreläsningen är att minska negativ stress och öka positiv motivation. Hur minskar du stressen i ditt liv? Vad är egentligen stress och hur fungerar det? Hur hittar du motivation och mål att arbeta mot? Vad vill du förändra?

Det här är en föreläsning om hur man gör vardagen lite enklare att leva. Vad är egentligen motivation och hur fungerar det? Vad är egentligen stress? Vad händer i kroppen när vi är stressade? Vad tycker du är viktigt och vad ska ditt liv stå för? Verktyg att ta med hem! Beroende på hur mycket tid ni har så börjar och testar ni tillsammans. Föredraget utgår från olika exempel, forskning och förhoppningsvis många skratt. Ni bygger vidare med övningar som du kan ta med dig, för att ha till hands när livet krånglar.

I denna föreläsning ligger fokus på metoder som är förbyggande men som även har en god effekt vid kriser. Utgångspunkten är klassiska teorier och metoder för motivation och i s.k. ACT – som är en förkortning för Acceptance and Commitment ­ Therapy och uttalas som engelskans »act«, agera. Föreläsningen kan göras på en timma men gärna på tre – allt är möjligt!

 

Pressbild

Så bokar du Charlotte Signahl som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Kajsa Balkfors

Magnus Helgesson

Charlotte Signahl - föreläsare - Speakers&friends

Charlotte Signahl

, ,

Vill du boka Charlotte Signahlsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Charlotte Signahl som föreläsare!