Hem / Föreläsare / Gunnel Ryner
Gunnel Ryner - föreläsare - Speakers&friends

Gunnel Ryner

Hitta rätt i stället för att leta fel!

Gunnel Ryner är beteendevetare, föreläsare och författare. Hennes mission är att hjälpa människor och organisationer att upptäcka och bygga vidare på sina resurser, styrkor och framgångar, snarare än att fastna i svagheter och brister. Hon föreläser och utbildar i ledarskap, arbetsglädje, kommunikation och grupputveckling.

Gunnel Ryner är en av Sveriges mest populära talare och har under de senaste 15 åren inspirerat hundratals grupper och organisationer att skifta fokus, identifiera sitt önskade läge och bygga utveckling på det som redan fungerar bra. Med sin gedigna kompetens, härliga energi och humor bjuder hon på nya insikter, konkreta verktyg och många skratt.

Gunnel är också författare till två bästsäljande böcker: Den lata vägen till ett fantastiskt liv – och arbetsliv och Släng problemglasögonen: starta en positiv revolution!. Hon släpper sin tredje bok, Hitta rätt, våren 2023.

Gunnel Ryner föreläser lika gärna på engelska som på svenska.

 

Föreläsningar och workhops med Gunnel

Gunnel Ryner - föreläsare - Speakers&friendsKonsten att hitta rätt i stället för att leta fel
Boosta arbetsglädjen & teamkänslan med styrkebaserat arbetssätt!

Hela vår kultur präglas av ett överdrivet fokus på problem. Men om vi bara fokuserar på det som är dåligt och försöker undanröja problem och brister, kan vi aldrig uppnå exceptionella resultat. Snarare riskerar vi att få en negativ atmosfär, där människor tappar självförtroende och motivation.

Vill ni i stället ha en arbetsplats präglad av arbetsglädje, stolthet och engagemang, där ni tillsammans når helt nya höjder? Då är det era styrkor och framgångar ni ska fokusera på. Med massor av positiv energi, humor och passion, och grundat på forskning inom psykologi och organisationsvetenskap, ger Gunnel Ryner er verktygen ni behöver för att lyfta både varandra och verksamheten.

 

Styrkebaserad workshop
Kombinera gärna föreläsningen med en styrkebaserad workshop baserad på metoderna Appreciative Inquiry och Lösningsfokus. Workshopen kan genomföras med allt från fem till flera hundra personer. Det styrkebaserade arbetssättet skiljer sig från traditionella, problemfokuserade metoder genom att man undersöker vad det är som bidrar till framgång och hittar sätt att göra mer av det, i stället för att leta efter fel att åtgärda. Ni väljer själva temat utifrån vad ni vill utveckla och bli ännu bättre på. I workshopen får ni lyfta fram och undersöka era egna goda exempel, vilket skapar en positiv stämning, stolthet, engagemang och en mängd kreativa idéer kring hur teamet och verksamheten kan utvecklas vidare.

 

Styrkebaserat ledarskap
Skapa arbetsglädje, engagemang och extraordinära resultat!

Samma grundidéer som i föreläsningen ”Konsten att hitta rätt i stället för att leta fel”, men vinklat mot ledarrollen. Styrkebaserat ledarskap handlar om att få fram det bästa i sina medarbetare, fokusera på styrkor, lösningar och framgångar och att bygga vidare på det som fungerar bra.

Grundat på forskning inom psykologi och organisationsvetenskap, och metoder som Lösningsfokus, Appreciative Inquiry och Positive Deviance, får du verktygen du behöver för att få dina medarbetare och din organisation att blomstra och nå extraordinära resultat.

 

Kommunikation och samarbete
Vill ni lära er kommunicera på ett tydligt och samtidigt vänligt sätt, undvika missförstånd och fnurror på tråden, ta upp sådant som skaver, reda ut konflikter och skapa ett bra samarbetsklimat i gruppen?

Här får du insikterna och verktygen som tar din arbetsgrupp från missförstånd och ”skav” till god kommunikation, gott samarbete och goda resultat. Föreläsningen bjuder dessutom på mycket igenkänning, humor och skratt.

 

Gör svåra samtal till goda samtal
Svåra samtal kan handla om allt från att lämna tuffa besked till att ta upp känsliga frågor eller framföra feedback och kritik. I vården kan det handla om att möta människor i kris, svårt sjuka och oroliga anhöriga.

Gunnel Ryner ger er verktyg för att genomföra goda samtal också i svåra situationer. Ni lär er att ge feedback, att ta upp svåra eller känsliga saker på ett respektfullt, vänligt och konstruktivt sätt och att stötta människor som mår dåligt. Innehållet anpassas utifrån målgruppens behov och vilken typ av svåra samtal de håller i sin vardag.

 

Pressbild – Gunnel Ryner

Så bokar du Gunnel Ryner

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Lars-Peter Loeld

Mary Juusela

Navid Modiri

Sofie Lindblom

Gunnel Ryner - föreläsare - Speakers&friends

Gunnel Ryner

,

Vill du boka Gunnel Rynersom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Gunnel Ryner som föreläsare!