Hem / Föreläsare / Hans Vestberg
Hans Vestberg - Föreläsning

Hans Vestberg

Tidigare koncernchef för Ericsson och sedan 2016 ordförande för Sveriges Olympiska Kommitté

Hans Vestberg har hunnit med såväl en idrottskarriär, som en karriär inom Ericsson. Åren på Ericsson gav honom ett unikt perspektiv på ledarskap, världen och olika branscher. 

Han fick sitt första jobb på Ericsson i Hudiksvall och där skulle han ta hand om reseräkningar. John-Erik Hellman som anställt Hans Vestberg sa efter ett tag: – Reseräkningarna är nog inte din grej. Där fick Hans Vestberg rådet att fokusera på det han var bra på, något han tagit med sig hela tiden senare i livet som chef på olika nivåer.

Efter flera år i Syd- och Nordamerika fick Hans Vestberg sitt första vd-jobb. Det var i Mexiko och det var då som Carl-Henric Svanberg ringde och sa att han hade fått plats i Ericssons koncernstyrelse och så fortsatte han: – Res hem till Sverige i morgon. Hans Vestberg stannade 13 år i Ericssons koncernledning. Som vd hade han ansvar för 115 000 anställda i hela världen. Idrotten lämnar han aldrig. Hans var ordförande i Svenska handbollsförbundet i flera år och nu är han ordförande i Sveriges olympiska kommitté. Ett annat uppdrag som Hans Vestberg har kvar är för United Nations Foundation som hjälper FN med stora globala frågor.

Michael Treschow om Hans:

Hans Vestberg identifierades tidigt i sin karriär som en person med utomordentlig ledarskapsförmåga. Han har bevisligen en mycket god förståelse för Ericssons affär tack vare sin erfarenhet från Ericssons olika områden. Han har varit en avgörande kraft i att utveckla Ericssons ledande tjänsteaffär där försäljningen tredubblades med god lönsamhet under hans femåriga ledarskap. Hans har en bred internationell erfarenhet tack vare uppdrag under mer än tio år på tre kontinenter.

Hans föreläser om digitalisering, ledarskap och förändring.

 

Pressbild

Så bokar du Hans Vestberg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Sofia Svanteson

Isabelle McAllister

Niklas Delmar

Jackie Kothbauer

Hans Vestberg - Föreläsning

Hans Vestberg

Vill du boka Hans Vestbergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Hans Vestberg som föreläsare!