Hem / Föreläsare / Jan Eliasson
Jan Eliasson - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends - fotograf - mediafish

Jan Eliasson

Det nya globala landskapet

Jan Eliasson är en av Sveriges mest framträdande toppdiplomater och har tidigare bland annat varit utrikesminister, ordförande för FN:s generalförsamling och vice generalsekreterare i FN. Han är också fd. ordförande för SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute).

Jan Eliasson är född och uppvuxen i stadsdelen Kålltorp i Göteborg. Eliasson har arbetarbakgrund och redan i unga år blev han socialdemokrat. 1965 anställdes Eliasson vid utrikesdepartementet, och han har som UD-anställd tjänstgjort i bland annat Paris, Bonn, Zimbabwe och Washington D.C. Senare tjänstgjorde han som Sveriges FN-ambassadör i New York, där han bland annat fungerade som generalsekreterarens personlige representant i Iran–Irak-konflikten.

Under 2005 valdes han som förste svensk till ordförande för FN:s generalförsamling på ett mandat som löpte ut i september 2006. Eliasson utsågs mars 2006 till Sveriges utrikesminister efter den avgångna Laila Freivalds. Han tillträdde posten i april, men behöll sitt uppdrag i FN parallellt med utrikesministerposten fram till september. Tiden som utrikesminister blev dock kort till följd av socialdemokraternas valförlust i september 2006. Hans största insats som utrikesminister blev evakueringen av svenskar i Libanon under konflikten med Israel sommaren 2006.

I december 2006 utsågs Eliasson till Förenta nationernas generalsekreterares särskilde sändebud i Darfur i Sudan, ett uppdrag han hade till juni 2008. Tillsammans med Margot Wallström fick han i uppdrag av Mona Sahlin i mars 2007 att leda en rådslagsgrupp för att utveckla socialdemokraternas utrikes- och EU-politik. Våren 2010 utsågs han av FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon till särskild ambassadör för att genomföra FN:s Millenniemål.

 

Jan Eliasson föreläser om
  • Det nya globala landskapet
  • Ledarskap
  • Förhandling
  • Humanitära frågor
  • Mänskliga rättigheter
  • Hållbarhet

 

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att
boka Jan Eliasson som föreläsare!

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - guld

 

 

 

 

 

 

Pressbild – Jan Eliasson (foto: Mediafish)

Så bokar du Jan Eliasson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Niklas Delmar

Gustav Stenbeck

Elaine Eksvärd

Åsa Meland

Vill du boka Jan Eliassonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Jan Eliasson som föreläsare!