Ska organisationen aldrig sätta sig?
Johan Mathson har en bred erfarenhet av olika chefsroller och konsultarbete inom områden som exempelvis affärsutveckling, styrelsearbete, strategiimplementering och ledarutveckling.
Johan Mathsons uppväxt i Gävle präglades av idrott men istället för GIH som var det naturligaste valet tog Johan en civilekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm. Johan har arbetat som säljare, utbildningskonsult, affärsområdeschef, managementkonsult, affärsutvecklingschef och VD i ett flertal bolag han byggt upp både i Sverige och internationellt. Detta, i kombination med ett tjugotal styrelseuppdrag i både publika och onoterade bolag har gett en mycket bred affärsbakgrund och en bredd även som föreläsare.
Svaret på frågan om organisationen aldrig ska sätta sig är nej! Framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete bygger till mycket stor del på att organisationen hela tiden utvecklas (förändras). Och det, till följd av den allt snabbare föränderliga marknads- och konkurrenssituationen, i ett allt högre tempo!
Hur lyckas vi då med detta idag? Ja, allt fler företag och chefer säger att just detta är företagets största utmaning. Den senaste forskningen visar att 70% av alla större förändringsprojekt i företag havererar. Många chefer saknar helt enkelt den erfarenhet och den kunskap som krävs för att leda förändringen. I många företag saknas den grundläggande och direkt nödvändiga förståelsen för vad som händer där ute samt hur det påverkar oss.
Förändring av företag handlar om förändring av människor och Johan har hittills under sin långa karriär inte sett ett enda företag utan människor. Utan den förståelsen och en känsla av ”urgency” är det mycket svårt att skapa rätt förutsättningar för framgångsrikt förändringsarbete. Johan Mathson pratar här om varför detta är så viktigt, hur ni bör göra och ger ett antal exempel på hur andra företag hanterar sina utmaningar vad gäller förändring. Naturligtvis ges också flera konkreta råd och verktyg som omgående kan omsättas i praktiken.
Föreläsningen kan med fördel kombineras med en intern diskussion eller workshop med syftet att utarbeta konkreta åtgärder för förbättring.