Hem / Föreläsare / Johan Mathson
Johan Mathson - Boka föreläsning

Johan Mathson

Ska organisationen aldrig sätta sig?

Johan Mathson har en bred erfarenhet av olika chefsroller och konsultarbete inom områden som exempelvis affärsutveckling, styrelsearbete, strategiimplementering och ledarutveckling.

Johan Mathsons uppväxt i Gävle präglades av idrott men istället för GIH som var det naturligaste valet tog Johan en civilekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm. Johan har arbetat som säljare, utbildningskonsult, affärsområdeschef, managementkonsult, affärsutvecklingschef och VD i ett flertal bolag han byggt upp både i Sverige och internationellt. Detta, i kombination med ett tjugotal styrelseuppdrag i både publika och onoterade bolag har gett en mycket bred affärsbakgrund och en bredd även som föreläsare.

Svaret på frågan om organisationen aldrig ska sätta sig är nej! Framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete bygger till mycket stor del på att organisationen hela tiden utvecklas (förändras). Och det, till följd av den allt snabbare föränderliga marknads- och konkurrenssituationen, i ett allt högre tempo!

Hur lyckas vi då med detta idag? Ja, allt fler företag och chefer säger att just detta är företagets största utmaning. Den senaste forskningen visar att 70% av alla större förändringsprojekt i företag havererar. Många chefer saknar helt enkelt den erfarenhet och den kunskap som krävs för att leda förändringen. I många företag saknas den grundläggande och direkt nödvändiga förståelsen för vad som händer där ute samt hur det påverkar oss.

Förändring av företag handlar om förändring av människor och Johan har hittills under sin långa karriär  inte sett ett enda företag utan människor. Utan den förståelsen och en känsla av ”urgency” är det mycket svårt att skapa rätt förutsättningar för framgångsrikt förändringsarbete. Johan Mathson pratar här om varför detta är så viktigt, hur ni bör göra och ger ett antal exempel på hur andra företag hanterar sina utmaningar vad gäller förändring. Naturligtvis ges också flera konkreta råd och verktyg som omgående kan omsättas i praktiken.

Föreläsningen kan med fördel kombineras med en intern diskussion eller workshop med syftet att utarbeta konkreta åtgärder för förbättring.

 

Pressbild

Så bokar du Johan Mathson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Thomas Enhager

Göran Persson

Felicia Margineanu

Jonas Eriksson

Johan Mathson - Boka föreläsning

Johan Mathson

,

Vill du boka Johan Mathsonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Johan Mathson som föreläsare!