Hem / Föreläsare / Johan Mathson
Johan Mathson - Boka föreläsning

Johan Mathson

Ska organisationen aldrig sätta sig?

Johan Mathson har en bred erfarenhet av olika chefsroller och konsultarbete inom områden som exempelvis affärsutveckling, styrelsearbete, strategiimplementering och ledarutveckling.

Johan Mathsons uppväxt i Gävle präglades av idrott men istället för GIH som var det naturligaste valet tog Johan en civilekonomexamen vid Handelshögskolan i Stockholm. Johan har arbetat som säljare, utbildningskonsult, affärsområdeschef, managementkonsult, affärsutvecklingschef och VD i ett flertal bolag han byggt upp både i Sverige och internationellt. Detta, i kombination med ett tjugotal styrelseuppdrag i både publika och onoterade bolag har gett en mycket bred affärsbakgrund och en bredd även som föreläsare.

Svaret på frågan om organisationen aldrig ska sätta sig är nej! Framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete bygger till mycket stor del på att organisationen hela tiden utvecklas (förändras). Och det, till följd av den allt snabbare föränderliga marknads- och konkurrenssituationen, i ett allt högre tempo!

Hur lyckas vi då med detta idag? Ja, allt fler företag och chefer säger att just detta är företagets största utmaning. Den senaste forskningen visar att 70% av alla större förändringsprojekt i företag havererar. Många chefer saknar helt enkelt den erfarenhet och den kunskap som krävs för att leda förändringen. I många företag saknas den grundläggande och direkt nödvändiga förståelsen för vad som händer där ute samt hur det påverkar oss.

Förändring av företag handlar om förändring av människor och Johan har hittills under sin långa karriär  inte sett ett enda företag utan människor. Utan den förståelsen och en känsla av ”urgency” är det mycket svårt att skapa rätt förutsättningar för framgångsrikt förändringsarbete. Johan Mathson pratar här om varför detta är så viktigt, hur ni bör göra och ger ett antal exempel på hur andra företag hanterar sina utmaningar vad gäller förändring. Naturligtvis ges också flera konkreta råd och verktyg som omgående kan omsättas i praktiken.

Föreläsningen kan med fördel kombineras med en intern diskussion eller workshop med syftet att utarbeta konkreta åtgärder för förbättring.

Pressbild

Hur det fungerar

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Diskutera med kollegor och gör sökningar på nätet. Vilken inriktning ska evenemanget ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss

Kolla gärna på innehållet på vår hemsida och ring eller mejla oss för diskussion och rådgivning kring ert evenemang. Berätta oss vad ni vill få ut av det.
3

Förslag från oss

Efter att vi diskuterat med er, kommer vi att ge er ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på era önskemål.
4

Bokning via Speakers&friends ​

När vi hittat rätt föreläsare till er och ni väljer att boka genom Speakers&friends, får ni snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får ni också direktkontakt med personen som ni valt. Då kan ni stämma av evenemangets innehåll och upplägg samt dubbelkolla praktiska detaljer direkt med föreläsaren.

Relaterade föreläsare

Björn Sundin

Azita Shariati

Gurra Krantz

Magnus Melander

Johan Mathson - Boka föreläsning

Johan Mathson

,