Hem / Föreläsare / Karin Tenelius
Karin Tenelius - Boka föreläsning

Karin Tenelius

Medarbetarstyrda organisationer och självbestämmande team.

Karin Tenelius har praktisk erfarenhet av ohierarkiska organisationer sedan lång tid tillbaka. Sedan hon var med och införde medarbetarstyrning på Freys Hotel 1999, har hon infört ett chefslöst arbetssätt i ett tiotal organisationer. Hon har både varit inhyrd VD och själv förvärvat små tjänsteföretag och förändrat dem.

De förmågor som behövs för att leda involverande lärs ut i det utbildningsföretag – Tuff Ledarskapsträning – som startade 2003 för att sprida den praktiska kompetensen.
Hur kan ett team bli effektivt utan chef? Blir det inte kaos? Inte kan man väl låta medarbetarna bestämma sina egna löner? Hur blir det med visionerna och styrningen? Det kan väl ändå inte fungera överallt? Det finns ju människor som inte vill ta ansvar, eller hur?

Karin har hört alla invändningar och farhågor. Det mesta är myter och missuppfattningar, eftersom det är svårt att föreställa sig att saker fungerar annorlunda när man helt skiftar synsätt. Därmed inte sagt att det är lätt att få det att fungera. Det svåraste är att frigöra sig från gamla, traditionella arbetssätt, vilka påverkar oss alla så starkt. Givet att det finns så otroligt mycket fördelar och resultat att hämta, inte minst ekonomiskt, är det dock värt en kanske smärtsam förändringsresa.

Förutom att göra nerslag i de spännande berättelserna om de olika företagen, delar Karin med sig av sin praktiska kunskap om vad som fungerar och vanliga fallgropar. Hur gör man för att få det att fungera? Givetvis vill inte alla organisationer gå så långt som att avskaffa cheferna, men de flesta har upptäckt att det gamla traditionella ledarskapet fungerar sämre och sämre, så oavsett hur radikal man väljer att vara så har man garanterat nytta av dessa nya infallsvinklar. Ett minimiresultat är att man blir inspirerad och får framtidshopp.

Seminarier anpassas i innehåll för publiken och formatet.

Pressbild.

Så bokar du Karin Tenelius

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jennie Sinclair

Mark C. Thompson

Åsa Lundquist Coey

Karin Tenelius - Boka föreläsning

Karin Tenelius

,

Vill du boka Karin Teneliussom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Karin Tenelius som föreläsare!