Hem / Föreläsare / Mikael Rehnberg
Mikael Rehnberg - Boka föreläsning

Mikael Rehnberg

Hälsa på hjärnan, upptäck och förebygg stressrelaterad ohälsa

Mikael Rehnberg har en bakgrund som biolog. Med sitt brinnande intresse för vad som händer i våra kroppar när vi utsetts för stress valde han att rikta in sig på arbetsmiljöfrågor. Mikael föreläser och utbildar med utgångspunkt från den senaste forskningen om ämnen som anknyter till arbetsliv, arbetsmiljö, psykisk ohälsa och folkhälsa.

Idag är arbetsrelaterad stress en av de främsta orsakerna till långtidssjukskrivningar och trenden är att denna problematik växer inom alla branscher. Mikael Rehnberg föreläser entusiastiskt om hjärnergonomiska strategier för ett bättre arbetsliv. Han förklarar bland annat stressens biologi, visar på de viktigaste varningssignalerna för stress och ger tips på vad man själv kan göra för att förebygga. Han ger även exempel på vad exempelvis öppna kontorslandskap och ett gränslöst arbetsliv innebär för oss. Pekar på de varningssignaler som finns innan utmattningssyndrom och vad som faktiskt händer i hjärnan vid långvarig och negativ stress.

Mikael Rehnberg är en flitigt anlitad föreläsare och hans biologiutbildning är en stor tillgång när han föreläser. Ämnena som oftast berörs är hälsofrämjande strategier och stressrelaterad ohälsa. Han förklarar på ett enkelt och konkret sätt vad som händer i kroppen när vi utsetts för stress. Detta gör det enklare att förstå och förhoppningsvis också undvika att hamna i stressrelaterade sammanhang. Det underlättar även arbetet med att skapa mer hälsosamma arbetsplatser. Mikael ger under sina utbildningar konkreta verktyg för detta arbeta som kan börja användas efter utbildningen.

 

Exempel på föreläsningar:

För medarbetare
När Mikael föreläser för medarbetare på ett företag eller organisation beskriver han de stressrelaterade situationer som uppstår och hur medarbetaren själv kan påverka sin situation. Han beskriver också vilka tendenser man kan se innan man blir sjuk och andra varningssignaler man bör vara uppmärksam på. Mikael ger sina åhörare konkreta verktyg att använda i sina liv för att undvika onödig stress och bli bättre på att hantera stressen.

För ledningsgrupper & ledare
I föreläsningen för ledningsgrupper och chefer beskriver Mikael Rehnberg hur man på ett organisatoriskt plan kan förebygga ohälsa och främja hälsa på arbetsplatsen med relativt enkla metoder. Han visar även på vilka organisationsfaktorer som är kopplade till hälsa och ohälsa. Genom att välja att arbeta mer aktivt för en mer hälsosam arbetsplats kan företaget både öka sina vinster och samtidigt förbättra medarbetarnas arbetsmiljö. Du som chef får konkreta råd och verktyg som kan användas i arbetet för en friskare arbetsplats.

 

Några exempel på rubriker:
  • Hälsa på hjärnan – strategier för ett bättre arbetsliv
  • Upptäck och förebygg stressrelaterad ohälsa
  • Nycklar till friska organisationer
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Gränslöst arbetsliv och gränskompetens
  • Kopplingen mellan god arbetsmiljö och lönsamhet

 

Pressbild

Så bokar du Mikael Rehnberg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Charlotte Signahl

Leili Falsafi

Mikael Rehnberg - Boka föreläsning

Mikael Rehnberg

,

Vill du boka Mikael Rehnbergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Mikael Rehnberg som föreläsare!