Hem / Föreläsare / Sofie Lindblom
Sofie Lindblom - Föreläsning - Föreläsare

Sofie Lindblom

Innovation på riktigt.

Entreprenörskap, Kreativitet, Innovation, Startups och Mångfald – Sofie Lindblom kan på ett konkret sätt förklara hur alla dessa “buzzwords” hänger ihop samt hur du kan använda dem för att skapa värde och ta ledning i din bransch. Sofie är expert på innovation, obotligt fan av den kreativa processen, en outtröttlig förespråkare av mångfald, jämställdhet och inkludering, internationell talare, bloggare, äventyrssportare och hobby DJ.

Hösten 2016 sa Sofie upp sig från rollen som global innovationschef på Spotify för att starta upp ideation360. Ett bolag som hjälper organisationer och företag med hur man långsiktigt jobbar med innovation. Som 27-åring har hon klivit in i VD-rollen för att bygga bolaget och skala upp det globalt. Motivationen kommer bland annat från en önskan att ställa sig i en entreprenörs skor och göra den resan för att bättre förstå hur innovation fungerar. Med hennes tidigare erfarenheter inifrån ett storbolag ger detta Sofie ett unikt perspektiv på innovation från flera olika vinklar. Insikter hon gärna delar med sig av på kreativa sätt. Vare sig det är med musik, garnnystan, en stege eller teckningar så bryter hon ner komplexa utmaningar och ger lyssnaren konkreta tips och verktyg på hur man kan jobba med innovation.

Med en ingenjörsexamen i botten har Sofie aktivt drivit frågan om hur vi kan inspirera fler tjejer till att våga välja en tekniskt inriktad karriär. 2014 fick hon priset ”Årets IT-tjej” av Microsoft för sitt arbetet med att bryta ner stereotyper. 2016 blev hon utsedd till en av Sveriges 100 mäktigaste kvinnor, en av 101 supertalanger samt årets digitala influencer. 2017 listade TCO Sofie på fjärde plats i listan över Framtidens Mäktigaste då hon är en viktig drivkraft i många frågor. På samma tema har Inspiring Fifty utsett Sofie till en av de 50 mest inspirerande kvinnorna i Europa.

Sofie är även förespråkare för att våga testa vingarna i andra delar av världen och har själv bott i bland annat Singapore, Frankrike, Australien och San Francisco. Hennes passion för innovation och mångfald har lett henne till styrelsepositioner i Business Sweden, Silicon Vikings och Womengineer. När hon inte ställer till i styrelserum talar hon gärna om sina hjärtefrågor och har därav två TEDx föredrag i bagaget: ”IT girls are the new it girls” om mångfald i teknikbranschen samt ”All that glitters is not gold” om att våga gå sin egen väg.

Sofie har en passion för innovation som smittar av sig, karisma utöver det vanliga och en ödmjuk humor vilket gjort henne till en populär talare på scener både i Sverige och internationellt. Hon får ofta höra att hon lever, andas, pratar och ÄR innovation personifierad. Hon gör på sitt sätt och det blir väldigt roligt, intressant och givande att lyssna på.

Exempel på föreläsningar med Sofie Lindblom:

  • “Undvik ditt kodak moment  – skapa förutsättningar för innovation”
  • “1% av Sveriges bolag lyckas med radikal innovation – hur når vi 100%?”
  • “Från egosystem till ekosystem”
  • “Den lönsamma mångfalden”
  • “Jag kom inte heller in – Hur man blir en Prototyp”

Men oftast skräddarsyr Sofie innehållet efter önskemål för då blir det bäst menar hon.

Pressbild

Hur det fungerar

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Diskutera med kollegor och gör sökningar på nätet. Vilken inriktning ska evenemanget ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss

Kolla gärna på innehållet på vår hemsida och ring eller mejla oss för diskussion och rådgivning kring ert evenemang. Berätta oss vad ni vill få ut av det.
3

Förslag från oss

Efter att vi diskuterat med er, kommer vi att ge er ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på era önskemål.
4

Bokning via Speakers&friends ​

När vi hittat rätt föreläsare till er och ni väljer att boka genom Speakers&friends, får ni snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får ni också direktkontakt med personen som ni valt. Då kan ni stämma av evenemangets innehåll och upplägg samt dubbelkolla praktiska detaljer direkt med föreläsaren.

Relaterade föreläsare

Olof Röhlander

Milad Mohammadi

Judith Wolst

Sofie Lindblom - Föreläsning - Föreläsare

Sofie Lindblom