Hem / Föreläsare / Stina Oscarson
Stina Oscarson - föreläsare - Speakers&friends

Stina Oscarson

Regissör, dramatiker och fri skribent

Stina Oscarson föreläser initierat och inspirerande om demokrati och kulturpolitik och konsten att tala med sina meningsmotståndare.

Stina Oscarson bestämde sig som 14 åring att bli regissör. Hon fick sin utbildning som regiassistent åt Suzanne Osten och har därefter varit chef för Orionteatern i åtta år och chef för radioteatern vid Sveriges Radio i tre år. Idag arbetar hon som frilans med uppdrag för bl.a. Stockholms stadsteater, högskolan i Gävle och SvD kultur där hon under 2019 bl.a. publicerade den uppmärksammande serien ”den polariserade debatten”.

Stina har varit och är mycket aktiv i kulturpolitiska frågor och initierade och ledde bl.a. skuggutredningen av kulturpolitiken 2008/2009. Under senare år har hon också deltagit mycket i den offentliga debatten och hennes senaste bok ”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?” har fått stort genomslag.

Som en fri intellektuell har hon alltid nya perspektiv och infallsvinklar. Hon är en storyteller, vet hur man fångar en publik och har en förmåga att göra de mest komplicerade saker begripliga. Hon skräddarsyr alltid sina föreläsningar efter kundens behov.

 

Stina talar om:

Demokrati och hållbar utveckling
• Vad som krävs av oss medborgare för att upprätthålla demokratin?
Kulturpolitik och konstens frihet
• Om bildning, yttrandefrihet och kulturens roll i demokratin.
Samtal
• Konsten att tala med sina meningsmotståndare.
Klimatfrågan
• Har klimatet tid med demokrati? Vad krävs för att skapa förändring?
Ledarskap
• Om modet att tvivla och styrkan i att vara sårbar.

Så bokar du Stina Oscarson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Isabelle McAllister

Cecilia Safaee

Ann Linde

Joséphine Edwall Björklund

Stina Oscarson - föreläsare - Speakers&friends

Stina Oscarson

Vill du boka Stina Oscarsonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Stina Oscarson som föreläsare!