Fredrik Reinfeldt

Fredrik Reinfeldt - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Förändringar i Sverige, Europa och världen.

Fredrik Reinfeldt var Sveriges statsminister 2006-2014 och partiledare för Moderaterna 2003-2015. Under hans ledning skapades de Nya Moderaterna och det borgerliga samarbetet i Alliansen.

Alliansregeringen reformerade den svenska ekonomin och införde ett tydligt jobbfokus – arbetslinjen. Under regeringsåren växte över 300 000 nya jobb fram på den svenska arbetsmarknaden. Sverige hade efter Alliansens tid vid makten Europas mest välskötta statsfinanser och landets starka ekonomi uppmärksammades runt om i världen.

Fredrik Reinfeldt är en erfaren talare med nära trettio års erfarenhet av publika framträdanden både i Sverige och internationellt. Han talar bland annat om förändringar i Sverige, Europa och världen. Hur påverkas vi av dessa förändringar samt hur ska vi anpassa och förnya oss. Vilken typ av ledarskap och vilka erfarenheter är viktiga för att hantera ständig förändring.

Med sin erfarenhet som statsminister och ledare för flera stora organisationer, både nationella och internationella, har Fredrik Reinfeldt en bred insikt i många ämnen. Han gör gärna en aktuell omvärldsanalys, vad händer i vår värld just nu och hur ska vi tolka den utifrån vårt företags/organisations situation? Vad krävs av en modern ledare i den nya, allt snabbare, digitaliserade världen?

Fredrik Reinfeldt skräddarsyr alla sina anföranden efter ert behov. Exempel på ämnen Reinfeldt tidigare talat om är: geopolitiska förändringar, digitalisering – möjligheter och faror, hållbarhetsfrågor, global ekonomi, förutsättningar för handel och frågor kring mänsklighetens utveckling. Det är allt från urbaniseringstrenden till hur vi utvecklar moderna och hållbara städer. Även innebörden av att vi blir allt fler som kommer att leva till 100 år är ett intressant ämne som Fredrik Reinfeldt dessutom skrivit en bok om. Vad betyder det för vårt samhälle, för den enskilda människan, för vårt arbetsliv?

Fredrik Reinfeldt blandar stor kunskap och mångårig erfarenhet med nyfikenhet och humor. Hans anföranden blir ofta en ögonöppnare för att förstå vad som sker i omvärlden och hur det påverkar oss.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.