Hans Vestberg

Hans Vestberg - Föreläsning

Tidigare koncernchef för Ericsson och sedan 2016 ordförande för Sveriges Olympiska Kommitté.

Hans har hunnit med såväl en idrottskarriär, som en karriär inom Ericsson. Åren på Ericsson gav honom ett unikt perspektiv på ledarskap, världen och olika branscher. 

Han fick sitt första jobb på Ericsson i Hudiksvall och där skulle han ta hand om reseräkningar. John-Erik Hellman som anställt Hans Vestberg sa efter ett tag: – Reseräkningarna är nog inte din grej. Där fick Hans Vestberg rådet att fokusera på det han var bra på, något han tagit med sig hela tiden senare i livet som chef på olika nivåer.

Efter flera år i Syd- och Nordamerika fick Hans Vestberg sitt första vd-jobb. Det var i Mexiko och det var då som Carl-Henric Svanberg ringde och sa att han hade fått plats i Ericssons koncernstyrelse och så fortsatte han: – Res hem till Sverige i morgon. Hans Vestberg stannade 13 år i Ericssons koncernledning. Som vd hade han ansvar för 115 000 anställda i hela världen. Idrotten lämnar han aldrig. Hans var ordförande i Svenska handbollsförbundet i flera år och nu är han ordförande i Sveriges olympiska kommitté. Ett annat uppdrag som Hans Vestberg har kvar är för United Nations Foundation som hjälper FN med stora globala frågor.

Michael Treschow om Hans: Hans Vestberg identifierades tidigt i sin karriär som en person med utomordentlig ledarskapsförmåga. Han har bevisligen en mycket god förståelse för Ericssons affär tack vare sin erfarenhet från Ericssons olika områden. Han har varit en avgörande kraft i att utveckla Ericssons ledande tjänsteaffär där försäljningen tredubblades med god lönsamhet under hans femåriga ledarskap. Hans Vestberg har en bred internationell erfarenhet tack vare uppdrag under mer än tio år på tre kontinenter.

Hans föreläser om digitalisering, ledarskap och förändring.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.