Jonas Karlsson

Programledare känd från Vinterstudion

Jonas Karlsson arbetar som programledare och tv-producent. Han är även en flitigt anlitad föreläsare, moderator och konferencier.

Uppvuxen  i Karlstad men sen många år etablerad i Stockholm dit jobbet förde honom för ca 20 år sedan. Flytten till huvudstaden föranleddes av att han fick ett tre månader långt vikariat på Sveriges Television. Jonas packade helt enkelt två väskor,  tog tåget mot nordost och flyttade aldrig tillbaka. De kommande 17 åren jobbade Jonas på SVT Sport, främst som kommentator, reporter och krönikör.

2016 bestämde han sig för att byta arbetsgivare. Numera är han kontrakterad av Discovery Networks Sweden, som rymmer Kanal 5, Kanal 9 samt Eurosport 1 och Eurosport 2.och han kommer bland annat vara studioankare för bolagets kommande OS-satsningar.

Jonas är en passionerad sportälskare och han har alltid älskat sitt arbete vilket genom han fått förmånen att besöka ett 70-tal länder. Han har bevakat och rapporterat från åtta OS, tio friidrotts-VM, åtta skid-VM, sex Masters i golf, några Ryder Cup och en massa annat. Han har haft förmånen att få träffa många stor idrottsstjärnor och göra dokumentärer om några av de största namnen inom sporten.

Som moderator är Jonas känd för sin noggrannhet men också sitt engagemang både innan och under själva genomförandet. Tusentals timmar i direktsänd tv har lärt honom att vara säker och skärpt, även i utsatta lägen. Han kommer väl förberedd och påläst, vilket är en förutsättning för att kunna leverera kvalitet. Vidare drivs han av nyfikenhet och en önskan att ställa frågor på sin spets. Det går att vara tuff med glimten i ögat.

Föreläsningen “En berättelse om framgång” är populär. Den tar sitt avstamp i idrotten, men breddar resonemangen på ett sätt som gör att man inte måsta vara sportintresserad för att känna sig inkluderad. Framgångsfaktorer, kommunikation, storytelling och att tänka utanför boxen är ämnen som han gärna pratar om. Självklart kryddat med anekdoter från livet både framför och bakom tv-kulisserna.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.