Navid Modiri

Navid Modiri - föreläsare- Speakers&friends

Navid Modiri är föreläsare, författare och poddare.

Navid Modiri arbetar med samtalet som verktyg för att hjälpa oss att bli bättre på att prata med och lyssna på varandra. Navid är bland mycket annat en uppskattad föreläsare inom områden som likabehandling och kreativitet.

Navid Modiri grundtes är enkel: allt som finns idag har hittats på av någon, någon gång, och det vi hittar på idag kommer att finnas i morgon. Bli en sådan som hittar på. Navid uppmanar till mod och kreativitet, och river murar mellan åhörarna. Navid får människor att lyssna på varandra och prata med varandra, på riktigt!

Vad är äkta mångfald och hur gör vi?
Du ska inte använda mångfald för att vinna poäng på hur ditt företag ser ut utåt sett. Använd inte mångfald i en reklamkampanj och tro att det räcker. Du kan inte göra mångfald. Mångfald innebär att du behöver öppna dörren till din box, kliva ut och träna på din öppenhet gentemot andra kulturer och människor. Det börjar med dig och din nyfikenhet för andra människor. ”Mångfald är resultatet av att du tränar dig själv och andra i öppenhet” – Pia Höök. Detta är precis vad den här föreläsningen bjuder in till. Att nyfiket utforska och leka med att vara öppen för att lära känna nya delar av dina medmänniskor men också av dig själv.

Hur kan vi prata med varandra? (för att bli bättre på att förstå och samarbeta med varandra)
Under Musikhjälpen i Sveriges radio och Sveriges Television 2013 auktionerade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ut en golfrunda för att samla in pengar till utsatta kvinnor över hela världen. Föga anade Jimmie att golfrundan skulle budas hem av en skäggig iranier från Göteborg som samlade ihop 50 000 kr tillsammans med sina Facebook-kompisar. Detta var det mediala startskottet för Navid Modiris mångåriga bana som samtalsaktivist, även om arbetet med dialog och mänskliga samtal hade påbörjats flera år tidigare.

Sedan dess har Navid arbetat med stora företag, föreläst för tiotusentals människor om samtal som gör skillnad och startat tre samtalspoddar. ”Björn & Navid” där han pratar om existensiella frågor med ex-munken vännen Björn Natthiko Lindeblad. ”Mandomsprovet” där han pratar om mansnormer, maskulinitet och hur det är att vara man idag med vännen och föreläsaren Mårten Granlund. Och podden ”Hur kan vi?” där han i flera år har bjudit in nazister, feminister, islamister, präster, sexarbetare, imamer, konstnärer, politiker och tyckare från vänster till höger för att prata om livet, döden, narkotika, sex, politik och makt.

Genom att i över tio år ha samtalat med olika typer av människor har Navid utvecklat konkreta verktyg och nycklar för att bli bättre på att hantera konflikter, lyssna på andra människor på djupet och förstå både sig själv, andra och sin omvärld genom att samtala med varandra på riktigt.

Allt är påhittat – bli en sån som hittar på och öka kreativiteten
Har du tänkt på att allt du ser runt omkring dig är påhittat av människor som du och jag? Det innebär att det som kommer att skapas i framtiden är ett gemensamt mänskligt påhitt. Frågan är om du och ni vill stå vid sidan av och se på, eller vara med och hitta på framtiden. Kreativitet har funnits sedan människan ställde sig på bakbenen och skiljde sig från aporna. Allt du ser runtomkring dig är ett direkt resultat av att människans påhittighet.

Hur kan en grupp eller organisation lära sig att tänka större och skapa framtiden istället för att bara finna sig i den? Hur kan man träna på att bli mer kreativ och samtidigt bli mer produktiv? Är kreativitet verkligen så kul som alla säger? Den här föreläsningen är för dig som är beredd att bli utmanad och ta steget längre för att bli kreativ på djupet.

Pressbild – Navid Modiri.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.