Ulf Lidman

Ulf Lidman - föreläsare - Speakers&friends

När krisen slår till.

Alla människor drabbas någon gång av kris. När krisen drabbar en arbetsplats leder det ofta till många och utdragna sjukskrivningar och en osund arbetsmiljö för både chefer och de anställda. Ulf Lidman är Sveriges bästa föreläsare och utbildare inom kriskompetens och Motiverande kommunikation (MI) och har över 35 års erfarenhet av människor i kris och konflikt. Han har anlitats av ett stort antal kommuner och regioner runt om i Sverige.

När Ulf Lidman föreläser är det svårt att inte bli hänförd. Kris är ett ofta tabubelagt ämne och det kan vara svårt att veta hur man närmar sig en kris på ett konstruktivt sätt. Han har en unik förmåga att kombinera humor och allvar, så att de i vanliga fall tunga ämnena blir enklare att ta emot och hantera. 

En kompetent chef har kunskapen och förmågan att leda sina medarbetare igenom krisen, och vet hur energin ska riktas till att bemöta kriser såväl som att förebygga dessa om möjligt. Ulf Lidmans föreläsningar utgår alltid ifrån evidensbaserade metoder och hjälper dig som ledare att locka fram viljan till förändring när motståndet är som starkast. 

Ulf Lidman är en av Sveriges mest dynamiska föreläsare, författare och utbildare inom kris och krishantering. Han har två magisterexamina i bagaget – en i interkulturella studier och en i ledarskap och relationsterapi och bedriver för närvarande studier i Organizational Behavioral Management vid Harvard University. I hans senaste bok När livet går i spillror delar han med sig av sin långa erfarenhet och djupa kunskap inom krishantering. Med Ulf Lidmans omfattande internationella erfarenhet föreläser han regelbundet i Europa, Nordamerika, Asien och Afrika och hans föreläsningar finns tillgängliga på både svenska och engelska.

Ulf Lidman erbjuder bland annat: 

 • Kunskap och verktyg i kris och krishantering
 • Kraftfulla och resultatinriktade lösningar som går att implementera direkt
 • En möjlighet är för dig som ledare att höja din kompetens inom Motiverande kommunikation (MI)

“Efteråt satt vi tre chefer och bara tittade på varandra och utbrast ett gemensamt wow! Vi hade valt MI som metod för ledare, men att vi skulle få sådan positiv effekt första gången vi praktiserade MI var häpnadsväckande bra. Nu är MI en naturlig process när helst det behövs.”
Per-Olof Johansson, Logistic Director vid Ifö Sanitär AB, Part of Geberit Group.

Citat från en chefsgrupp där Ulf fick 5.0 av 5.0 möjliga:

 • Oerhört upplyftande och stimulerande. Fick med verktyg hem att testa på min grupp
 • Ulf målade upp med upplevelser från verkligheten som gjorde föreläsningen väldigt levande och bidragande till att man minns. Mycket skratt och ibland några tårar.
 • Kraften i story telling!
 • Mycket bra ämne och för mig var tajmingen perfekt. Föreläsaren var fantastiskt
 • Ulf Lidman har förmågan att berätta om ämnet på ett inlevelsefullt sätt med fler personliga exempel som gör att det blir intressant.
 • Roligt att lyssna på en person som är passionerad över sitt ämne. Intressant ämne, lärorikt. Verkligheten är ofta mer komplex att hantera men detta var definitivt tänkvärt.
 • Bra mix av fakta, tips och beskrivande berättelser
 • Ulf var by far en av de bästa föreläsarna jag lyssnat på. Han lyfter viktiga frågor och han för det på ett inspirerande sätt. Kände mig som ett krishanteringsproffs efter igår.
 • Sådant bra engagemang, berättarteknik, kunskap och energi!
 • Ulf Lidman föreläste med ett härligt engagemang och lyckades med att ha glimten i ögat på rätt ställe i detta allvarliga ämne. Mycket intressant.

Pressbild – Ulf Lidman.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.