Varg Gyllander

Varg Gyllander - Föreläsning

Krishantering.

Varg Gyllander har arbetat med krishantering på Polisen i sina roller som presschef hos Stockholmspolisen samt Rikskriminalen. Varg har även skrivit sex thrillers och är snart aktuell med sin sjunde. Under hela sitt yrkesverksamma liv har han lärt sig vad som fungerar och vad som inte fungerar när det bränner till.

Utifrån exempel på verkliga händelser som Husbykravaller, kidnappningar, presidentbesök, helikopterån delar han frikostigt och prestiglöst med sig av sin kunskap och insikter men också sina misslyckanden. Han har egen erfarenhet av ett dussin Uppdrag Granskning och andra granskande program och en spännande unik inblick i vad som egentligen sker bakom kulisserna.

Varg Gyllander är en van och entusiasmerande föreläsare som blandar allvar med skratt. Hans motto är: Kriser består av rädsla och bekämpas med kärlek och humor. Krishantering kräver dessutom en sund intern kultur, ett öppet och ärligt sinnelag och en stor portion förståelse. Kriskommunikation handlar om relativt enkla sanningar och kan skalas ner till ett antal användbara metoder. Metoder som passar alla och som är lätta att förstå.

Som föreläsare delar han med sig av sina sju egna metoder som fungerar på riktigt. De kallas för Pixel, SOS, Hjärta, Scout, Judo, Telegram och Guldfisk. Metoderna som också finns i bokform fungerar i stor och i smått. Krisernas dramaturgi och väsen ser ungefär likadant ut oavsett om de drabbar ett företag, en förening, ett politiskt parti, en myndighet eller annan sammanslutning, menar han. Däremot kan genomslaget och bredden uppfattas olika. Ju mäktigare, desto större effekt. För individen kan det dock vara lika förödande oavsett om det är en bostadsrättsförening eller ett globalt läkemedelsföretag som drabbas.

Varg Gyllander har arbetat som presschef hos Stockholmspolisen samt vid Rikskriminalen i tio år och har tidigare arbetat som yrkesofficer, lärare, chef och nyhetsreporter. Han har även skrivit sex thrillers och är snart aktuell med sin sjunde. Och han är dyslektiker.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.