Aron Anderson

Aron Andersson - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Ju coolare mål desto coolare resa.

Svår sjukdom kullkastar livet, något Aron Anderson redan som barn fick erfara. Trots att, eller kanske p.g.a. att, barncancern gjorde honom rullstolsbunden har han skapat sig ett liv på egna villkor. Ett liv fullt av utmaningar, erövringar, sportande och äventyrande. 

Knappt åtta år ung fick Aron Anderson ett ofattbart besked: han hade cancer. På sin åttonde födelsedag fick han sin första cellgiftsbehandling. Cancertumören som växte i honom var elakartad. Det liv som hade varit ganska typiskt för ett barn, fyllt av lek, stoj och sportande, blev något annat. Att vara sjuk som barn gör att man på många sätt växer upp.

Ett år passerade och Aron Anderson friskförklarades från cancern. Något var dock oåterkalleligt förändrat. Effekterna av sjukdomen var sådana att han hade hamnat i rullstol. Samtidigt som det var en förlust hade Aron Anderson fått livet tillbaka, och han kunde börja leka, stoja och sporta igen. Fastän cancern har drabbat honom ytterligare gånger efter detta har Aron Anderson inte släppt taget om idrotten.

Idag är Aron Anderson en äventyrslysten elitidrottare och multisportare. Han har varit med i fyra Paralympics i vilka han tävlat i tre olika sporter och är den första rullstolsbundna person någonsin som bestigit Kebnekaise. Han har också cyklat handcykel till Paris och genomfört ”Svalbard skimaraton”. När Aron Anderson inte lever ut mottot ”Ju coolare mål – desto coolare resa” engagerar han sig i Barncancerfonden där han är ambassadör.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.