Azita Shariati

Azita Shariati - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Sodexos vd Azita Shariati har beskrivit sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Hon utsågs 2015 till årets mäktigaste kvinna i näringslivet av Veckans Affärer. Under hennes ledarskap har andelen kvinnliga chefer ökat från 14 till 46 procent på fyra år. Det är bara att bestämma sig, menar hon.

Azita Shariati leder Sodexo i Sverige och Danmark, ett företag med 8000 anställda och har utnämnts till en av Sveriges mäktigaste kvinnor.

– Jag är en enkel person som brinner för samhällsfrågor och utveckling. Jag kom till Sverige som 20-åring. Under mina 16 år på Sodexo har jag aldrig känt mig annorlunda. Jag har aldrig ens tänkt att det är någon skillnad mellan mig och en man, eller någon som är född i Sverige. Jag har alltid blivit bedömd utifrån det jag har levererat. För mig är detta självklarheter, men många ledare verkar uppleva det som ett jätteproblem menar Azita.

Hon föreläser om hållbart ledarskap och mångfald och har själv beskrivit sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Under hennes ledning har Sodexo gått från 14 till 46 procent kvinnor i ledningsgruppen på fem år. Azita brinner för samhällsfrågor och utveckling. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.

Sodexo är ett företag med tjänster inom servicesektorn som i Sverige omsätter 3,5 miljarder och som har 8000 anställda. Hon började arbeta inom företaget 1998 och första anställningen inom bolaget var som restaurangchef. Hon har sedan dess bland annat varit försäljningsdirektör, affärsområdeschef och Sverigechef. När hon föreläsare och deltar i olika debatter vilket hon tycker är viktig pratar Azita om affärsnyttan med jämställdhet och mångfald i företag.

Vid en prisceremoni i London den 30 september 2015 fick Azita ta emot den prestigefulla utmärkelsen “Inspirational role model of the year”.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.