David Eberhard

David Eberhard - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Trygghetsnarkomani i de lättkränktas land.

David har varit överläkare och chef för psykakuten vid Sankt Görans Sjukhus, idag är han chefläkare för Prima vuxenpsykiatri. Inom dessa arbeten har han träffat ett mycket stort antal patienter och har därför en gedigen erfarenhet av olika psykiatriska tillstånd. David pratar gärna med någon eller flera av sina böcker som utgångspunkt men är också anpassningsbar efter önskemål som ligger utanför detta.

Han lanserade begreppet trygghetsnarkomani och anklagade svenska staten för att lida av paniksyndrom i sin bok ”I trygghetsnarkomanernas land” . Han beskriver hur svenskar har ett stort behov av att känna trygghet och kontroll över sin tillvaro och gärna förlitar sig på staten för att få det hellre än se till det personliga ansvaret. Här dryftar även David frågan om generationsattityder och varför människor i dagens samhälle klagar fast de har det betydligt bättre än tidigare generationer.

Uppföljaren ” Ingen tar skit i de lättkränktas land” handlar om just det som boken heter. Folk blir kränkta till höger och vänster av lilla minsta trots att vi lever i ett av världens mest rättvisa samhälle. Att kritisera någon, eller ens ge feedback, kan jämställas med att ge sig ut på ett minfält.

Den senaste av hans böcker ”Hur barnen tog makten” är en debatterande och underhållande bok om curlingpappor, tigermammor och om hur barnen blev kungar i vårt Bolibompaland.
Samtidigt som vi inte får säga emot barnen eller tillrättavisa dem så varnar vi dem för allt. Den överbeskyddande föräldern har kommit att bli idealet samtidigt har vi hamnat i en situation där ordet uppfostran nästan blivit ett skällsord.

Davids föreläsningar handlar också om hur vi människor prioriterar i livet, vad är egentligen viktigt, vart är vi på väg och hur hanterar vi motgångar.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.