Ewa Meurk

Health is the new Wealth.

Ewa Meurk hjälper företag, ledningsgrupper och privatpersoner att se hälsa som en av de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas nå sina mål. Genom att kombinera sin tekniska bakgrund och mäta de viktigaste hälsomarkörerna i kombination med en gedigen utbildning inom näringslära och funktionsmedicin hjälper hon sina kunder att lägga upp framgångsrika strategier för hur de ska bli starkare, friskare och effektivare, både arbetsmässigt men även privat.

Ewa har en MS.c  inom Datateknik från KTH och har under de senaste 20 åren startat och drivit ett antal företag, främst inom IT-sektorn men även inom andra områden.  I sin roll som VD och företagsledare har hon gedigen erfarenhet av entreprenörskap, ledarskap och personalfrågor och hur man får människor att topprestera utan att de slits ut.

Alla elitidrottare vet hur viktigt det är att sätta upp mål för att lyckas. Det är få som tar en VM-medalj utan att lägga upp en strategi. I arbetslivet är det precis samma sak. Det sätts högre och högre mål och kraven ökar ständigt. Arbetslivet blir helt enkelt tuffare och tuffare. För att klara den hårda konkurrensen på arbetsmarknaden idag så måste du också ha en strategi. Precis som en elitidrottare. Att orka vara alert en hel dag, ta rätt beslut och ha en minimal sjukfrånvaro kommer kräva att du prioriterar din hälsa.

De senaste årens hälsotrender har varit många och motsägelsefulla. ”Ät mer fett, ät efter din blodgrupp, dra ned på kolhydraterna, sluta med kött, ät mer kött, socker är cancerframkallande” är bara några av rubrikerna som vi sett på löpsedlarna de senaste åren. Hur ska vi förhålla oss till alla dessa dieter och vad är det som är sant egentligen?

Med dagens moderna mätmetoder har man allt att vinna på att göra en individuell hälsoplan som bygger fakta och inte på gissningar. Vi är alla biokemiskt olika och för att verkligen optimera sin prestation så ska man utgå ifrån sig själv. En av grundorsakerna till dagens moderna sjukdomar såsom cancer, diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar är ett högt blodsocker.

Innan föreläsningen börjar vi därför med att mäta blodsockret. Därefter äter vi en frukost och Ewa berättar om dagens forskning och vilka hälsomarkörer som världens forskare är överens om att vi ska hålla koll på. De som vill kan även mäta sitt blodsocker igen efter frukosten.

Föreläsningar:
“Health is the new Wealth”
“Reclaim your health”
“Sömn – inte Sobril”

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Ewa Meurk som föreläsare!

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.