Felicia Margineanu

Felicia Margineanu - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Felicia Margineanu- Uppkopplad förändringsinspiration.

Felicia Margineanu är en hyllade inspiratör och entreprenör som sedan tidig tonår och med kameran i hand vågat ifrågasätta sig själv och sin omvärld. Hon har alltid haft mod att våga utmana samhällets normer och förväntningar på en ung tjej. Felicia levererar inspirerande och ögonöppnande föreläsningar där hopp, kraft och mod spelar in, oavsett om hon pratar sociala medier strategier, marknadsföring, värdegrundsarbete med fokus på CSR eller entreprenörskap.  

Som 13 åring slutade Felicia Margineanu med sin stora sin stora passion tennis p.g.a. vad andra tyckte och tänkte om henne. Felicia fann sig återigen bakom kameran och fotografin blev så småningom också hennes yrke. Som 17-åring startade hon via sociala medier en demonstration mot rasism efter valet 2010. Över 10 000 personer samlades på Sergels Torg i ett samlat tecken på att kärleken är starkare än hatet, det var ett bevis för henne själv och andra att man oavsett ålder och rösträtt kan göra en skillnad. Med den insikten och kraften valde Felicia att kämpa för jämställdhet, sociala mediers möjligheter och arbetet med ungdomar.

Idag driver Felicia ett antal företag och arbetar även som konsult och föreläsare. Hon pratar gärna om ungdomsengagemang, socialt entreprenörskap, sociala medier och håller även i utbildningar om mediekritik och normkritik ofta med baserat på OhSnap!- en plattform för unga tjejer där kameran används som verktyg för samhällsförändring. Under 2015 släppte Felicia sin första bok – Uppkopplad. En handbok och inspirationsbok för ungdomar, lärare och föräldrar om effektiva verktyg för att driva samhällsförändring och kämpa för demokrati och människors lika värde . Felicia har en unik förmåga att engagera och visar hur sociala medier ger sina användare unika möjligheter att förverkliga kreativa och politiska projekt, att bryta normer, att anta och förkasta identiteter.

Årets Stipendium till en ung entreprenör – Företagarna 2015
Årets unga VD- tidningen Entreprenör, finalist, 2014
Årets uppstickare- plats #26 i tidningen Shortcut, 2014
Sveriges Ungdomsentreprenör- Fryshuset, nominerad, 2014
Ten Outstanding Young People of the World (TOYP)-Nominerad i den svenska tävlingen, 2011
Årets mäktigaste svensk-Nominerad av Aftonbladet i kategorin »Årets underdog«, 2010
Svenska hjältar-Nominerad av Aftonbladet, 2010
Defender of Human Rights-Diplom av Svenska FN-förbundet, 2010

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.