Hem / Föreläsare / Ashkan Fardost
Ashkan Fardost - Föreläsning

Ashkan Fardost

Människan och Den Digitala Åldern

Dr. Ashkan Fardost är forskare, entreprenör och föreläser om hur teknologi och digitalisering påverkar dagens affärer, samhället och mänskligt beteende. Hans mål är att förbereda er inför framtiden, inspirera till förändring och hjälpa er att använda teknologi och digitalisering till er fördel.

Om Ashkan

Ashkan Fardost är f.d. musikproducent och artist samt doktor i organisk kemi. Han började sin digitala resa i början på 2000-talet genom att göra musik med mjukvara och “hacka” Napster vilket ledde till skivkontrakt med EMI och Armada Music som 17-åring. Efter musik- och forskningskarriären involverade han sig i Soundtrap och Stockholms startup-scen. Idag jobbar han som Collaborator på Hyper Island, driver sin investeringsfirma och skriver bok om internet och mänsklighetens framtid.

Ashkans föreläsning är ett pågående verk som ändras successivt med tiden och tar en helt ny skepnad för varje år som går. Föreläsningarna baseras däremot alltid en blandning av filosofi, antropologi och teknologi – en trio av discipliner som Ashkan anser vara nyckeln till en kraftfull och användbar omvärlds- och framtidsanalys.

Om Ashkans föreläsningar

Föreläsningarna är en skildring av mänskligheten som startar 12,000 år bakåt i tiden och slutar i framtiden. Med filosofins hjälp bygger han upp ett ramverk för vad det innebär att vara människa: med andra ord varför vi överhuvudtaget eftersträvar saker istället för att bara nöja oss med det vi har. Sedan tar han hjälp av den antropologiska och sociobiologiska forskningen för att visa hur den mänskliga civilisationen katalyserades igång och vad som egentligen driver den. Till sist—och inte minst—stoppar han in internet och rådande teknologiska trender in i bilden för att visa hur det förändrar oss och vart vi är på väg som ett resultat.

Ashkan vinklar sina föreläsningar med följande utgångspunkter:

  • Samhällsorientering: “Människan och Den Digitala Åldern”
  • Näringsliv: “Alla Har Missförstått Digitaliseringen!”
  • Ledarskap: “Ledarskap i En Post-Internet Värld”
  • Utbildning: “Ett (Digitalt) Slag För Autodidaktiken!”

Pressbild

Hur det fungerar

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Diskutera med kollegor och gör sökningar på nätet. Vilken inriktning ska evenemanget ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss

Kolla gärna på innehållet på vår hemsida och ring eller mejla oss för diskussion och rådgivning kring ert evenemang. Berätta oss vad ni vill få ut av det.
3

Förslag från oss

Efter att vi diskuterat med er, kommer vi att ge er ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på era önskemål.
4

Bokning via Speakers&friends ​

När vi hittat rätt föreläsare till er och ni väljer att boka genom Speakers&friends, får ni snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får ni också direktkontakt med personen som ni valt. Då kan ni stämma av evenemangets innehåll och upplägg samt dubbelkolla praktiska detaljer direkt med föreläsaren.

Relaterade föreläsare

Fredrik Wass

Tobias Ahlin

Frida Boisen

Ashkan Fardost - Föreläsning

Ashkan Fardost