Hem / Föreläsare / Ashkan Fardost
Ashkan Fardost - Föreläsning

Ashkan Fardost

Människan och Den Digitala Åldern

Dr. Ashkan Fardost är forskare, entreprenör och föreläser om hur teknologi och digitalisering påverkar dagens affärer, samhället och mänskligt beteende. Hans mål är att förbereda er inför framtiden, inspirera till förändring och hjälpa er att använda teknologi och digitalisering till er fördel.

Om Ashkan

Ashkan Fardost är f.d. musikproducent och artist samt doktor i organisk kemi. Han började sin digitala resa i början på 2000-talet genom att göra musik med mjukvara och “hacka” Napster vilket ledde till skivkontrakt med EMI och Armada Music som 17-åring. Efter musik- och forskningskarriären involverade han sig i Soundtrap och Stockholms startup-scen. Idag jobbar han som Collaborator på Hyper Island, driver sin investeringsfirma och skriver bok om internet och mänsklighetens framtid.

Ashkans föreläsning är ett pågående verk som ändras successivt med tiden och tar en helt ny skepnad för varje år som går. Föreläsningarna baseras däremot alltid en blandning av filosofi, antropologi och teknologi – en trio av discipliner som Ashkan anser vara nyckeln till en kraftfull och användbar omvärlds- och framtidsanalys.

Om Ashkans föreläsningar

Föreläsningarna är en skildring av mänskligheten som startar 12,000 år bakåt i tiden och slutar i framtiden. Med filosofins hjälp bygger han upp ett ramverk för vad det innebär att vara människa: med andra ord varför vi överhuvudtaget eftersträvar saker istället för att bara nöja oss med det vi har. Sedan tar han hjälp av den antropologiska och sociobiologiska forskningen för att visa hur den mänskliga civilisationen katalyserades igång och vad som egentligen driver den. Till sist—och inte minst—stoppar han in internet och rådande teknologiska trender in i bilden för att visa hur det förändrar oss och vart vi är på väg som ett resultat.

Ashkan vinklar sina föreläsningar med följande utgångspunkter:

  • Samhällsorientering: “Människan och Den Digitala Åldern”
  • Näringsliv: “Alla Har Missförstått Digitaliseringen!”
  • Ledarskap: “Ledarskap i En Post-Internet Värld”
  • Utbildning: “Ett (Digitalt) Slag För Autodidaktiken!”

Pressbild

Så bokar du Ashkan Fardost

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Hannes Sjöblad

Maria Strømme

Maria Wetterstrand

Hélène Barnekow

Ashkan Fardost - Föreläsning

Ashkan Fardost

Vill du boka Ashkan Fardostsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Ashkan Fardost som föreläsare!