Hem / Föreläsare / Cecilia Hertz
Cecilia Hertz - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Cecilia Hertz

Designer för rymden – Inreder för tyngdlöshet

Cecilia Hertz företag har en väldigt nischad inriktning. Rymden. Därifrån tar hon material och inspiration för utvecklingsprojekt på jorden. Som handskar och hjälmar.

I slutet av 90-talet studerade Cecilia Hertz till industridesigner vid Lunds Tekniska högskola som har ett nära samarbete med den amerikanska rymdflygstyrelsen NASA i Houston. Det väckte hennes intresse för rymden. Hon valde därför att specialisera sig på rymddesign under de två sista åren av utbildningen och besökte NASA regelbundet när hon som ett examensarbete tillsammans med tre studiekamrater designade inredningen till den Internationella Rymdstationens (ISS) räddningskapsel. Hon har själv provat på den tyngdlösa miljö som hon utvecklar interiörer för. ”If you havent experienced zero gravity, you cant design for it”. Så sa en NASA-arkitekt till Cecilia.

–Så det var bara att ta Gud i hågen och ge sig upp i flygplanet för att testa en prototyp säger hon. Det var en fantastisk upplevelse! Vi har också tagit fram ett interiörkoncept för det flygplan som ska låta välbärgade turister få uppleva tyngdlöshet.

Utgångspunkten för utvecklingsarbetet är att hitta produkter som kan förbättras med hjälp av de material som används i astronauternas utrustning. Cecilia Hertz företag har hittills drivit ett tiotal utvecklingsprojekt, som täcker in allt från handskar för stålverksarbetare till hjälmar för utförsåkare.

Cecilia Hertz hoppas få utforma interiören när NASA och ESA tar fram var sin rymdfarkost för bemannade rymdfärder. För att kunna åta sig större projekt samarbetar Cecilia Hertz också med svenska storföretag, bland annat byggjätten NCC. Syftet är att testa nya byggmaterial.

 

Pressbild

Så bokar du Cecilia Hertz

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Magnus Helgesson

Luuk & Lindström

Cecilia Hertz - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Cecilia Hertz

Vill du boka Cecilia Hertzsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Cecilia Hertz som föreläsare!