Hem / Föreläsare / Fredrik Wikholm
Fredrik Wikholm - Föreläsning

Fredrik Wikholm

Den hållbara affären, det nya affärslivet och en värld av möjligheter.

Fredrik Wikholm är entreprenör, systemtänkare och expert på transformation såväl inom närinslivet som i samhället i stort.

Med en bakgrund inom extremsport, beteendevetenskap och värdegrundad affärsutveckling har Fredrik ett unikt perspektiv på framtidens bolag och ledarskap. Hans mission är att i sitt arbete som företagsledare, föreläsare och innovationsrådgivare metodiskt pådriva den globala emigreringen av affärsverksamheter från att vara skadliga till att bli förstärkare av planet och samhälle.

Fredrik har utvecklat PLANETARY OPPORTUNITIES, ett nytt ledarskapsmindset och modell för framtidens affärsutveckling, framförallt ett helt nytt grepp på hållbarhet som innovationsgrund och kundupplevelse. Hans föreläsningar visar på ett interaktivt sätt hur det nya affärslivet växer i korsningen mellan miljöforskning, teknisk utveckling och visionärt ledarskap – ett ekosystem skapat av vad Fredrik kallar systementreprenörer. Fredrik berättar om sin egen entreprenöriella resa, avslöjar framtidens affärsrecept, vilken forskning det bottnar i, hur den tekniska utvecklingen bäst nyttjas samt perspektiv från entreprenörerna som använder dessa för att bygga bolag som förstärker människa och miljö. Detta är ett möte mellan den innovationskraft, miljöforskning och det entreprenörskap som redan nu förändrar vårt sätt att arbeta, leva och bidra till en bättre samtid.

Bakgrunden till Fredriks arbete är den omfattande transformationen mänskligheten nu står inför. Då möjligheterna precis som riskerna är monumentala. Under kommande decennier kommer vi att förändra vår upplevelse av livskvalitet, nationer, medborgarskap, arbete, affärer, det ekonomiska systemet, kommunikation, hälsa, natur, städer och så mycket mer. Transformationer som redan tidigare har skapats men denna gång på en skala och komplexitet som aldrig tidigare har erfarits. I detta är den traditionella affärsmodellen inte längre relevant när kunderna väljer produkter och tjänster baserat på vilken effekt de har på människa och miljö. Det är ingen slump att allt fler nya bolag startas baserat genom insikten att social och planetär hållbarhet är affärsmöjlighet.

Fredrik är grundare till det hållbarhetsfokuserade modeföretaget Uniforms for the Dedicated, det prisade återvinningskonceptet The Rag Bag & innovationshuben Dedicated Institute. Han är även medgrundare till projektet From Air, utvecklingen av en ny textilfiber som är klimatpositiv och baserad på växthusgaser. Fredrik är global hållbarhetsfellow genom stiftelsen Echoing Green och hans arbete har vunnit priser så som Guldägget, Clio Image Awards, Årets hållbarhetspris, The One Customer Experience Prize, Café (Årets modenykomling) och har lyfts i media såsom New York & LA Times, DN, SVT, Veckans Affärer, Dagens Industri, TV4, Metro och många fler.

Pressbild

Så bokar du Fredrik Wikholm

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Ing-Marie Persson

Edna Eriksson

Ulrika Fjällborg

Laila Bagge

Fredrik Wikholm - Föreläsning

Fredrik Wikholm

Vill du boka Fredrik Wikholmsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Fredrik Wikholm som föreläsare!