Hem / Föreläsare / Gunnar Wetterberg
Gunnar Wetterberg - Föreläsning

Gunnar Wetterberg

Gunnar Wetterberg är historiker, författare och ursprungligen diplomat.

Gunnar tycker det är roligt att rota och gräva, men minst lika givande att berätta om vad han har hittat. Ofta finns det ett samspel: genom att föreläsa väcker man åhörarnas frågor, som tvingar föreläsaren att leta vidare efter nya svar.

Gunnar är född i Malmö 1953 och läste så mycket historia han någonsin kunde. Eftersom lärarutbildningen i historia stängdes sökte han sig till UD:s aspirantutbildning och arbetade som diplomat både hemma och i Hanoi och Genève. Så småningom bytte han till Riksrevisionsverket, Finansdepartementet, Svenska Kommunförbundet och Saco. Den röda tråden var ekonomi och strukturfrågor, som han har blivit mer och mer fascinerad av – det är en hisnande upplevelse att sätta sig in i ett problem och så småningom komma på något, som kanske kan vara en lösning.

Redan när han gick i skolan började han tala på morgonsamlingar och timmar till förfogande, när han reste runt landet i elevrådsrörelsen. Sedan dess har det bara fortsatt. Gunnar tycker det är väldigt roligt att försöka väcka många människors intresse, gärna få dem att skratta, men också vässa slutsatser som andra kan ha glädje av i sin vardag. Genom åren har det blivit föredrag och paneler i alla tänkbara sammanhang, från japansk TV och rysk demokratiutbildning till bolag, banker, kommuner, organisationer och föreläsningsföreningar i Sverige.

Ämnena rinner ofta upp i det han håller på med, men dröjer kvar och tvingar honom att följa med långt efter att han har avslutat den utredning eller bok som satte igång det hela.

Pressbild

Så bokar du Gunnar Wetterberg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Folke Rydén

Hanna Wallensteen

Peter Malmqvist

Gunnar Wetterberg - Föreläsning

Gunnar Wetterberg

Vill du boka Gunnar Wetterbergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Gunnar Wetterberg som föreläsare!