Hem / Föreläsare / Ing-Marie Persson
Ing-Marie Persson - Boka föreläsning

Ing-Marie Persson

Min håriga familj.

Ing-Marie Persson har vigt sitt liv åt människans närmaste släktingar bland djuren – schimpanserna. Hon är internationellt engagerad för schimpansens utsatta situation i det vilda. Genom föreningen Sweden Chimpanzee Trust kämpar hon för bevarandet av schimpansernas miljö och utvecklingsmöjligheter i Afrika. Att studera och leva med schimpanser, som Ing-Marie Persson gör, kan lära oss ett och annat om vad det innebär att vara människa.

Ing-Marie är en av få människor i världen som har umgåtts med fullvuxna schimpanser. Hon utvecklade en unik relation till schimpansflocken i Furuviksparken där hon arbetade i 37 år, hon blev helt accepterad som en fullvärdig flockmedlem. Inte minst hade Ing-Marie en speciell närhet till gruppens ledare – schimpanshannen Santino.  Hon har följt honom i mer än 30 år och genom sitt tydliga kroppsspråk, sina raka signaler, sin kärlek och sin ärlighet lyckades hon bli accepterad som alfahannens jämbördige flockledare – en unik position som gett Ing-Marie en fantastisk inblick i schimpansernas värld.

Schimpanserna är mer lika oss än vi tror. De känner sorg, ilska och glädje precis som vi, de har samma behov av närhet och bekräftelse. Eller är det kanske tvärtom – att det är vi som är mer lika schimpanserna än vi tror? Vi borde kanske stanna upp ibland och titta i backspegeln. Hur gör de för att må bra, hur arbetar chefen i gruppen, hur uppfostrar de sina barn, bryr de sig om varandra mer än vi? I en allt mer krävande livs- och arbetsmiljö kanske schimpansen kan lära oss mycket?

Pressbild

Så bokar du Ing-Marie Persson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Hélène Barnekow

Sofia Svanteson

Kajsa Balkfors

Ing-Marie Persson - Boka föreläsning

Ing-Marie Persson

Vill du boka Ing-Marie Perssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Ing-Marie Persson som föreläsare!