Hem / Föreläsare / Jan Scherman
Jan Scherman - Boka föreläsning

Jan Scherman

Räkna med känslorna

Jan Scherman är oberoende debattör, författare, tv-producent, rådgivare, coach och engagerad i flera bolagsstyrelser. Han är exempelvis ordförande för Novus och har i årtionden haft ledande positioner på en rad medieföretag. Jan var mellan 2001 till 2011 VD för börsnoterade Tv4-gruppen. Han har genom åren varit programledare för en rad tv-program och vunnit stora Journalistpriset. 

Jan Scherman har genom åren skrivit böcker och legat bakom produktioner som ”Länge leve demokratin” på SVT samt varit drivande i samhällsprojekt som Sverige Skramlar och Demokratidagarna. Scherman har fortsatt sina resor i Sverige och i världen för att i en ny film berätta om läget för demokratin där han också söker hopp och vill visa på vägar framåt.

Jan är aktiv i samhällsdebatten och engagerad i frågor som rör demokrati, yttrandefrihet, ledarskap, förändringsarbete, digitalisering, mediernas utveckling och samhällsfrågor i stort. Han pratar ofta med fokus på det egna ansvaret och vikten av att våga uttrycka sina ståndpunkter men också om modet att ta risker. Han har många konkreta tankar om hur man kan utveckla ledningsarbetet och bättre ta tillvara medarbetarnas kompetens. Jan breddar perspektivet med frågor om etik, engagemang och samhällsansvar. Han talar om våra känslors betydelse på jobbet, för affärsutvecklingen och strategin.

Jan har på senare tid ofta fått frågan om att föreläsa på samma tema som serien ”Länge leve demokratin”. Han har därför satt ihop en uppskattad föreläsning på detta tema. Misstron mot politiker och journalister växer. Hat och hot ökar. Samtalstonen blir alltmer aggressiv både på nätet och i verkligheten. Många känner sig utanför. I detta föredrag talar Jan Scherman personligt och engagerat. Han visar med egna foton och filmklipp att den 100–åriga demokratin inte går att ta för given. Inte ens i Sverige.

Det blir inte så mycket siffror när Jan föreläser utan mer praktiska exempel med utgångspunkt från egna erfarenheter från ett långt och intensivt arbetsliv som nu fortsätter med nya uppdrag i krävande och snabbt föränderliga miljöer. Jan är också en uppskattat debattledare och moderator.

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion om hur ni kan dra fördel av Jan som moderator eller föreläsare!

Pressbild

Så bokar du Jan Scherman

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Karin Adelsköld

Jana Söderberg

Mikael Wallteg

Jan Scherman - Boka föreläsning

Jan Scherman

Vill du boka Jan Schermansom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Jan Scherman som föreläsare!