Hem / Föreläsare / Johan Tell
Johan Tell - föreläsare - Speakers&friends

Johan Tell

Rädda världen

Vi måste ändra vår livsstil för att bidra till att rädda världen och skapa hållbarhet, men utan att nödvändigtvis välja bort och försaka. 

Med utgångspunkt från sina böcker ”100 sätt att rädda världen” och ”Träd kan rädda världen” pratar Johan Tell om vad svenskar har för livsstil, hur vi fått den och hur vi ska kunna ändra på den för att uppnå en mer hållbar utveckling. Att skifta till en naturligare livsstil behöver inte innebära att välja bort och försaka. Johan menar att det räcker ofta med att välja klokare. Genom dessa klokare val lämnar vi inte bara mindre ekologiska avtryck efter oss, vi slipper även en stor del av den vardagsångest miljöfrågor för med. Dessutom, som om det inte räckte med att bli godare människor, gör klokare miljöval oss såväl friskare som snyggare.

Johan Tell är skribent, föreläsare och fackboksförfattare. Han har skrivet ett trettiotal böcker, varav några belönats med Svenska PublishingprisetWWF:s Pandapris och utmärkelsen Svensk Bokkonst.

Johan var tidigare under 18 år redaktör, reporter och krönikör på Resemagasinet Vagabond. Han talar om miljö, klimatfrågor, global uppvärmning och om individens ansvar för en hållbar framtid. Vidare talar han om konsumtionsmönster, om livsstil kontra miljöpåverkan samt om konsten att uppgradera sitt liv medan man samtidigt blir mer miljömedveten.

Med flera storsäljande böcker om miljö- och klimatfrågor – bara 100 sätt att rädda världen har sålt i över 150 000 ex och översatts till 8 språk – är Johan Tell en av Sveriges mest lästa författare när det handlar om hållbarhetsfrågor. Han har även hjälpt andra äventyrliga resenärer, såsom Fuglesang och Skinnarmo, med deras berättelser.

Flitigt anlitad med hundratals föreläsningar bakom sig på allt från gymnasieskolor över frukostmatsalar till styrelserum, från Haparanda över München och Vancouver och ända bort till Abu Dhabi.

 

En cyklo pedi

Tvåhjulingen som förändrade världen och är på väg att göra det igen. Här berättar Johan om sin bok – allt han vet om cykling.

Han tar med sig åhörarna ut i världen och besöker Bianchis cykelfabrik utanför Milano, cyklar en etapp av Tour de France, stretar i Andalusiens berg, letar efter fixiens rötter i New York, undviker besvärliga insekter, tar sig fram på kullersten i Flandern och hänger på cykelcafé i Barcelona. Samtidigt lyckas han berätta om lycra, om kampen mot luftmotståndet, om pyspunkans farväl, om den svenska plastcykelfloppen Itera och om cykel som feministisk frihetsmaskin.

 

Pressbild – Johan Tell 

Så bokar du Johan Tell

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Isabelle McAllister

Joséphine Edwall Björklund

Matilda Jarbin

Folke Rydén

Johan Tell - föreläsare - Speakers&friends

Johan Tell

Vill du boka Johan Tellsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Johan Tell som föreläsare!