Vad kan 184 mils löpning i Iran lära oss om att lyckas, misslyckas och skapa en värld av tillit?
Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. Kristina sprang denna sträcka i Iran för att utmana sina egna fördomar och rädslor och för själv bidra till att skapa en värld tillit.
Kristina Paltén växte upp i norra Sverige och gjorde inte mycket väsen av sig förrän hon i februari 2013 ställde sig på löpband inför 10 000 följare och deklarerade ”Jag ska sätta världsrekord”. Bakom modet att utsätta sig för risken att misslyckas fanns medvetna mentala strategier som Kristina lärt sig längs sin väg som ultralöpare, projektledare och chef. De mentala strategierna kan lika väl omsättas i yrkeslivet som i det privata.
Med den nyvunna kunskapen om sin förmåga att påverka bestämde sig Kristina för att göra något åt det hon såg som ett problem – den stigande rädslan mellan västvärlden och islam. För att förverkliga drömmen om en värld av tillit sa hon upp sig från jobbet som civilingenjör, snörde på sig löparskorna och korsade Iran, ett muslimskt land med sharialagar.
Kristina Paltén visar praktiskt och handlingskraftigt hur extremt höga mål motiverar och engagerar både individen och organisationen och skapar positiv energi som bär framåt. Kristina personifierar den gränslösa potential som släpps fri när vi följer våra innersta önskningar. Det är en potential som finns hos oss alla.
Kristinas föreläsningar är väldigt uppskattade och handlar om att skapa förutsättningar för att lyckas oavsett vad det är man vill lyckas med. Att hitta mod att våga satsa och att bygga mentala strategier för att vända motgång till medgång. Hon brinner för att dela med sig av sin kunskap om hur höga mål motiverar och engagerar både individen och organisationen och skapar positiv energi som bär framåt.