Hem / Föreläsare / Leif Östling
Leif Östling - föreläsare - Speakers&friends

Leif Östling

Affärer, maktspel och ansvar. Hur medmänsklighet och värderingar vinner i längden.

Leif Östling har en lång och framgångsrik karriär inom buss- och lastbilsföretaget Scania. Mot bakgrund av såväl historiskt monumentala skiften som tekniska språng och konjunkturers svallvågor, utvecklades den person som för många idag är välkänd för sitt framgångsrika ledarskap och sina starka åsikter som en kontroversiell näringspolitisk debattör.

Det är få som känner till bakgrunden till de stora framgångarna som Scania hade, samt filosofin bakom företagandet och relationen till den långvarige ägaren Wallenberg. Det är detta som Leif Östling skildrar öppenhjärtigt i sin bok ”I bakspegeln: min tid i Scania, Volkswagen och Wallenbergsfären”. Han berättar om maktspelet och motsättningarna inom Wallenbergsfären när Volvo försökte ta över Scania, Volkswagens långvariga relation till företaget, och hur allt ställdes på sin spets, gång efter annan.

 

Om Leif Östling

Under åren 1994 – 2012 var Leif Östling Scanias vd och lotsade då företaget fram till världens framgångsrikaste lastbilstillverkare. Därefter gick han vidare till en position i Volkswagens koncernledning. Han har också bland annat varit med och grundat EQT och har varit styrelseordförande för bolag som ISS As och Saebro As i Danmark, Thule i Sverige och varit medlem i styrelsen för bolag i Tyskland, Finland och Norge. Efter de många åren i internationella lednings-, styrelse- och ordförandeuppdrag har Östling en bred erfarenhet av ledarskap i olika företagskulturer och en bred global erfarenhet.

Han har också suttit i styrelsen för Industriförbundet och varit ordförande för Teknikföretagen och Svenskt Näringsliv. Detta har gett honom djupa kunskaper i Svensk administration och politik.

 

Inblick i svenska näringslivets kärna

Bokar ni en föreläsning med Leif Östling, får ni ta del av en berättelse om förhållandena i det svenska näringslivets innersta kärna; om affärer, makt, spel och ansvar. Samtidigt får ni höra en skildring om hur medmänsklighet och värderingar alltid vinner i längden. Han berör också tiden som ordförande i Svenskt Näringsliv och utvecklar resonemanget kring uttrycket ”Vad fan får jag för pengarna?”.

 

Pressbild – Leif Östling (foto: Dan Boman).

Så bokar du Leif Östling

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jennie Sinclair

Jonas Bergqvist

Magdalena Gerger

Claudia Olsson

Leif Östling - föreläsare - Speakers&friends

Leif Östling

Vill du boka Leif Östlingsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Leif Östling som föreläsare!