Hem / Föreläsare / Mikael Wallteg
Mikael Wallteg - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Mikael Wallteg

Från botten till toppen – Ledarskap och inspiration

Möt Mikael Wallteg, förändringsledaren bakom Systembolagets resa mot imponerade kunder via ledarskapet och en värderingsbaserad kultur. 

Inspireras av Mikaels berättelse om hur Systembolaget har gått från ett regelstyrt företag till ett företag som bygger på värderingar och personligt ansvarstagande. Attraktiva målbilder skapar förutsättningar och frigör kraften i alla medarbetare för att vara sitt bästa jag i varje möte med kunden. Ett ledarskap som kännetecknas av närhet, passion, engagemang och kommunikation skapar förutsättningar för människor att växa och leverera imponerande kundmöten.

Mikael Wallteg har som Vice VD/försäljningsdirektör under 16 år haft ledarskapet över Systembolagets 438 butiker och den resa som tagit företaget från lägsta förtroende till högsta förtroendet i Sverige. Kunderna rankar idag Systembolaget som Sveriges bästa serviceföretag (Service Score). Mikael föreläser med passion och glädje om ledarskap, personligt ansvarstagande, hållbar förändringsledning, och strategisk utveckling.

 

Föredrag med Mikael Wallteg

Med mycket glädje och passion delar Mikael med sig av vilka framgångsfaktorer som varit avgörande och vilka utmaningar som kantat vägen. En spännande berättelse med många konkreta exempel som ger lyssnarna inspiration, energi och möjlighet till reflektion. Presentationen kan presenteras under 45 – 75 minuter och inspirera företag, ledare, konferensdeltagare eller ledarmöten.

Visste du?

  • Systembolaget säljer för 35 miljarder och har över 35 miljoner besök på webben
  • Företaget har 438 butiker och 122 miljoner kundbesök/år
  • Drygt 5000 anställda
  • Opinionsindex som tar reda på hur många som vill behålla Systembolaget har utvecklats från 50 % -77 %
  • Företaget har ca.700 leverantörer och 18 tusen artiklar i sortimentet
  • Har vunnit service score 4 år i rad. Företag i 21 olika branscher bedöms av 4000 kunder

 

Kunder har sagt:
Mikael Wallteg var fantastisk, ingen har sagt något annat, han var höjdpunkten på deras ledardagar, hans visionära ledarskap och att värderingsstyra, att alla olika enheter drar åt samma håll, mot samma mål – men har en frihet att forma hur man tar sig dit. Även att vara modig som ledare, att rätt person är på rätt plats föll i god jord. Alla kan koppla till förändringen som Systembolaget genomgått. Han höll fin kontakt innan genomförandet, han byggde en relation med kunden redan innan.

Professionellt, nära och spännande, det väckte intresse i förändringsprocess, lite kittlande. Alla har ju en relation till Systembolaget, alla kan koppla och sätta sig in. Hans personlighet inger förtroende och väcker intresse, det var 200 chefer som lyssnade, han var trovärdig, det var kopplat till verkligheten. Det var på riktigt! Detta har de fått återkoppling på från de olika cheferna. Det kom fram folk efteråt och var intresserade. Mycket nöjd kund!

Så bokar du Mikael Wallteg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Lasse Gustavson

Cecilia Hertz

Mikael Wallteg - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Mikael Wallteg

Vill du boka Mikael Walltegsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Mikael Wallteg som föreläsare!