Hem / Föreläsare / Mattias Ribbing
Mattias Ribbing - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Mattias Ribbing

En av Sverige främsta experter på hjärnan och lärande

Mattias Ribbing är författare till flera populära böcker om hjärnan och hur vi kan navigera bättre i vardagen utifrån hjärnans förutsättningar. Tyngdpunkten ligger på fungerande verktyg som ger dig mätbara resultat inom områden som självledarskap, hållbart välmående samt minskad digital stress, hantering av nya utmaningar, prestation, glädje på arbetsplatsen, kommunikation och lärande. 

Oavsett vilket eller vilka områden ni väljer att fokusera på, finns det få föreläsare i Sverige som lämnar publiken med så stor pepp och ökad tilltro till sin egen hjärnas förmåga, som Mattias. Han själv är dessutom trefaldig svensk mästare i minne och internationellt utsedd till Grandmaster of Memory.

Via oss på Speakers&friends kan du boka Mattias Ribbing som föreläsare. Läs mer om hans föreläsningar nedan och kontakta oss för prisförslag.

 

 

Föreläsningar med Mattias Ribbing

Mattias Ribbing - föreläsare - Speakers&friends - bokomslag - SkärmsmartMattias är sedan många år en flitigt anlitad föreläsare både i Sverige och internationellt. Han har bjudits in av bland andra Harvard Business School, Google, Nasdaq, Utrikesdepartementet, Investor, Swedbank, Nordea, Ledarna, Tele2, Ericsson, Regeringskansliet, Säpo, Skolverket, Sveriges Lärare, Arbetsmiljöverket, Jordbruksverket, Åklagarmyndigheten samt många av Sveriges universitet, högskolor och gymnasieskolor.

I sina föreläsningar sticker han ut med sin knivskarpa pedagogik, levererad med värme och en härligt underhållande stil. Mattias förhållningssätt och föredrag är alltid strikt förankrade i modern vetenskap om hur vår hjärna fungerar. Nya aha-upplevelser utlovas där ni efteråt kommer att ha fler handlingsmöjligheter än vad ni hade innan.

Mattias Ribbing skräddarsyr alltid sina föreläsningar utifrån just era önskemål och behov, och kan föreläsa på både svenska och engelska.

 

Din hjärna 2.0 – Nya verktyg för välmående och prestation i en digital vardag

Här bjuds ni på en fartfylld föreläsning utifrån den senaste kunskapen om hur hjärnan fungerar i vårt digitala informationsklimat. Hur kan vi hitta nya vägar framåt i en tuff vardag med höga krav på oss att både prestera med fokus, och samtidigt vara flexibla och fullt tillgängliga? Hur kan vi hitta långsiktigt välmående, glädje och motivation mitt i all denna stress?

Var beredd på en rejäl energi-injektion när Mattias tar dig med på ett äventyr in i dessa ämnen. Föreläsningen kommer att ge oväntade aha-upplevelser, spännande vinklar som ni inte har tänkt på tidigare och många nya take aways som direkt ger verkliga resultat och minskad stress i just er situation. Delar av materialet bygger på Mattias bok ”Skärmsmart – 9 hjärnregler för välmående och prestation i digitaliserad vardag”.

Mattias Ribbing - föreläsare - Speakers&friends - tre stycken bokomslag

Hjärnan och lärandet – Hur du snabbt bemästrar nya områden på djupet 

Ny kunskap och nya förutsättningar möter oss idag i ett högre tempo än någonsin tidigare och så kommer det att förbli under hela våra liv. Förmågan att snabbt kunna lära om och lära nytt är central för att hantera växande krav på utbildning på en rörlig arbetsmarknad. Vilka är de bästa strategierna för effektivt lärande och hur ser de ut för ungdomar i skolan, vuxna mitt i arbetslivet och även äldre?

Här fokuserar Mattias på just er situation med mängder av handfasta råd och tips. Extra innehåll adderas dessutom om ni är pedagoger eller utbildare som vill motivera och hjälpa era elever till förbättrade resultat. Mattias har skrivit tre böcker som delvis riktar sig till skolans värld (”Vägen till maxade betyg”, ”Fatta matte” och ”Smart föräldraskap”), men han är precis lika kunnig även när det gäller vuxenutbildning. Nya perspektiv utlovas och ni lämnas med en motivation på topp när ni här får en helt ny tilltro till era egna hjärnors kapacitet.

 

Hjärnans nyckel till fungerande kommunikation och samförstånd

I ett stressigt arbetsklimat som präglas av effektivisering och högt tempo är det lätt hänt att vi pratar förbi varandra och missförstånd uppstår. När vi använder digitala kommunikationsverktyg är risken större att vi målar upp en bild av att andra förstår oss, även när så inte är fallet. Genom att lära sig om dessa fallgropar kan vi tillsammans i arbetsgruppen bibehålla samförstånd även i ett fartfyllt och digitalt arbetsklimat.

Vad händer i hjärnan i ögonblicket då vi förstår varandra, och hur gjorde vi för att ta oss dit? När vi lär oss hur hjärnan tar in och hanterar ny information kan vi med enkla verktyg lyckas allt bättre i konkreta vardagssituationer. I grunden handlar det om att förstå hur den egna hjärnan arbetar utifrån sina förutsättningar, för att i nästa steg förstå varandra bättre. Mattias framkallar både höjda smilband och ökad igenkänningsfaktor med vardagsnära exempel och enkla verktyg som ger er en tydlig väg framåt.

 

Från stress och distraktion till flow och pepp i arbetslaget

I en stressig vardag där helt nya förutsättningar möter oss i ett allt högre tempo, ökar risken att vi sliter ut oss mentalt och såväl måendet som energin börjar tryta. Digital stress och distraktion tas allt för ofta som något oundvikligt och kanske till och med bra. Vad händer då med glädjen, gemenskapen och den inre motivationen?

Denna föreläsning ger er helt nya strategier och tankar kring ämnet. Mattias utgår från vardagssituationer och går igenom konkreta steg för hur vi kan vända på tärande stress till nytt flow med ökat välmående, kapacitet och nyfunnen motivation som resultat. Luta er tillbaka, njut, och dras med i Mattias fartfyllda presentation som är både underhållande och späckad med användbara tips och verktyg. Få saker är så peppande som när självbilden får sig ett rejält lyft med en helt ny tilltro till vår egen hjärnas förmåga.

Fyra steg för att nå ut och få just ditt budskap att fastna

Med ny förståelse om hur hjärnan tar in och hanterar ny information, kan vi också använda den kunskapen för att få vårt budskap nå fram och sedan sitta kvar hos målgruppen. Oavsett om vi jobbar med marknadsföring, försäljning eller utbildning är målet att snabbt få just våra idéer att bli top-of-mind hos mottagaren.

Här går Mattias både djupare och tydligare fram än många andra utbildare, med helt nya vinklar på hur vi rent av kan aktivera hjärnans lärandeförmåga – inte bara hos oss själva utan även hos andra. Med en härligt lättsam och innerlig stil guidar Mattias er genom ny kunskap, vetenskapliga studier och spännande verktyg. För att bekräfta kraften i innehållet, blir det en oförglömlig föreläsning som blir till en snackis som fortsätter åhörarna emellan under lång tid efteråt.

Några omdömen från kunder som lyssnat på Mattias

“Ledarnas frukostföreläsning blev ovanligt lyckad! Mattias Ribbing talade under temat ‘din chefshjärna’. Han lärde bl.a. ut en teknik för hur man kan hålla fokus på vad som är viktigast just nu, även om man blir avbruten. En viktig kunskap för Ledarnas medlemmar som ofta har komplexa arbetsuppgifter och många medarbetare. Tack för en toppenföreläsning!”
/Helena Wallin, Chefsrådgivare, Ledarna

“Jag vill bara skriva och igen tacka för en otrolig föreläsning. Vi har aldrig tidigare fått så mycket positiv respons efter en session – det var så fantastiskt uppskattat! Jag fick nedanstående från en av våra medarbetare som tittade på streamingen:


Whoever you are that thought up bringing Mattias Ribbing in for this talk today – I salute you! That talk (and he, in particular) was nothing but fantastic to watch! :raised_hands::boom::fire: THANK YOU!

Stort tack för en oförglömlig timme!”
/Linnea Sundqvist, Epidemic Sound

 

Mattias Ribbing - föreläsare - Speakers&friends - foto: Stefan Tell Mattias Ribbing - föreläsare - Speakers&friends - foto: Gabriel Liljevall Mattias Ribbing - föreläsare - Speakers&friends - foto: Stefan Tell

Foto 1 & 3 – Stefan Tell, Foto 2 – Gabriel Liljevall

 

Pressbild – Mattias Ribbing (foto: Gabriel Liljevall)

 

Intervju med Mattias på TV4 – Så optimerar du skärmanvändandet:

 

Föreläsningar med Mattias Ribbing genom oss på Speakers&friends:

 

Länkar:

Mattias Ribbing Podcast 

 

Så bokar du Mattias Ribbing

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Vanliga frågor och svar om Mattias Ribbing

Relaterade föreläsare

Mattias Hansson

Jonas Hassen Khemiri

Lars-Peter Loeld

Pontus Ströbaek

Mattias Ribbing - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Mattias Ribbing

,

Vill du boka Mattias Ribbingsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Mattias Ribbing som föreläsare!