Hem / Föreläsare / Per Furumo
Per Furumo - Föreläsare / Föreläsning - Speakers&friends

Per Furumo

Vad vi säger är viktigt – HUR kan avgöra genomslaget

Per Furumo är konsult i muntlig kommunikation, retorik och presentationsteknik. I sina föreläsningar och workshops introducerar han en enkel, konkret och omedelbart användbar ledstång för ”det skarpa läget”. Som röstcoach sticker Per ut bland Sveriges retoriker.

Per är ursprungligen sångpedagog, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, och har omvandlat och förpackat sina kunskaper till presentationsteknik för näringslivet.

Den som har insikt och kunskap om de grundläggande faktorer som ytterst påverkar mottagarens upplevelse när vi kommunicerar muntligt, i det digitala eller fysiska sammanhanget, har en fördel. Per Furumo synliggör, med humor och allvar, i samspel med deltagarna vad det handlar om och utifrån detta introduceras ett tydligt och funktionellt verktyg.

Bland Pers uppdragsgivare finns många större företag och organisationer, bland andra flera av landets ledande juristbyråer. Per har ett flertal stora uppdrag på sin meritlista vilket visar på vilken stor kunskap han besitter. Bland annat medverkar han sedan 2010 kontinuerligt i Advokatsamfundets utbildningar. Han har också uppdrag för exempelvis för Domstolsverket, Förvaltningsdomstolen, Justitiedepartementet och har även bistått advokater inför mål i HD.

Per Furumo anlitas även av en mängd av våra stora företag. ICA, Swedbank, NCC, ABB, Länsförsäkringar är några exempel. Organisationer som Regeringskansliet, EU-kommissionen, FN, Karolinska Institutet och Ledarna är andra.

Mer än innehållet!
Vad är det egentligen som påverkar hur ett budskap uppfattas och tas emot? Vad är det egentligen som triggar, attraherar och stimulerar till lyssning och interaktion? En sak kan vi vara klara över – oavsett om sammanhanget är fysiskt eller digitalt handlar det om oerhört mycket mer än innehållet i sig.

Powerpointpresentationer, säljande anföranden, forskningskommunikation, process eller vilken talarsituation som än gäller handlar i grunden om samma sak: att berätta så att mottagaren triggas och attraheras till lyssning och interaktion, oberoende av ämne och fysiskt eller digitalt sammanhang.

För det fysiska och det digitala sammanhanget får du bland annat detta:

  • Kunskap om vad som berör och påverkar genom forskningsrön från Harvard University och IMD.
  • Så lyckas ni med era digitala möten och presentationer.
  • Kunskap om rösten och hur du medvetet kan använda den som det verktyg den är.
  • Verktyg för ett levande sätt att tala och berätta.
  • Verktyg för att med disposition, storytelling och dramaturgi skapa ännu intressantare presentationer/berättelser.
  • Verktyg för att uppnå ett stimulerande samspel mellan tal och hjälpmedel som PowerPoint, whiteboard med mera.
  • Verktyg för att oberoende av ämne och innehåll alltid ÄGA den professionella talarsituationen.

Pressbild – Per Furumo.

Så bokar du Per Furumo

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Arvid Axland

Jonna Nyberg

Vill du boka Per Furumosom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Per Furumo som föreläsare!