Hem / Föreläsare / Thord Eriksson
Thord Eriksson - Boka föreläsning

Thord Eriksson

Samtalsledning, medielogik och journalistik

Thord Eriksson har arbetat som journalist sedan slutet av 80-talet, bland annat på Dagens Nyheter, nyhetsmagasinet Fokus och Dagens Samhälle. År 2014 kom han ut med boken ”Folk dör här – en pappa, två äldreboenden och välfärdens framtid” där han med utgångspunkt i egna erfarenheter granskade myter och fakta om svensk äldreomsorg.

Under senare år har han etablerat sig som moderator, uppskattad för att kombinera en fast hand med ett lätt och ofta humoristiskt anslag. Thord har lett större konferenser, paneldiskussioner och samtal om såväl infrastruktur och upphandling som kulturpolitik och näthat.

 

Därför är källkritik viktigare än någonsin

Vi är översköljda av intryck. reklam, vänners bra eller dåliga inflytande i sociala medier, riktiga nyheter och uppdiktade nyheter. Det intensiva flödet av information av varierande kvalitet och sanningshalt gör det nödvändigt att kunna på att skilja det sanna från det falska, det trovärdiga från det icke trovärdiga. Det har aldrig varit viktigare att vara källkritisk – och det har heller aldrig varit svårare.

I sin föreläsning tar Thord Eriksson dig med på en resa genom vår informationsintensiva värld. Med konkreta exempel visar han hur du undviker de vanligaste fällorna och på vilket sätt ditt eget intellekt  kan spela dig spratt och leda dig på villovägar.

Thord Eriksson är journalist och har bland annat bakgrund som mediereporter på Dagens Nyheter och lärare i journalistik på Poppius journalistskola.

Thord Eriksson föreläser även om journalistik och medielogik, företrädesvis för tjänstemän från offentlig sektor såväl som näringslivet, med funktioner som innebär att de då och då blir kontaktade av media. Ibland känner de sig helt bekväma med det – men antagligen inte. Föreläsningen kretsar kring hur de ska förbereda sig för situationen. Kunskap om hur journalister arbetar ger säkerhet och lugn och leder inte bara till att den intervjuade gör bättre ifrån sig. Den som är trygg hjälper samtidigt reportern att göra ett bra jobb – vilket i slutänden även gynnar nyhetskonsumenterna. Föreläsningen är i grundutförandet en timme lång, men kan anpassas efter behov och kompletteras med workshop och praktiska övningar.

 

Pressbild

Så bokar du Thord Eriksson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jennie Sinclair

Leili Falsafi

Hanna Wallensteen

Vill du boka Thord Erikssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Thord Eriksson som föreläsare!