Hem / Föreläsare / Varg Gyllander
Varg Gyllander - Föreläsning

Varg Gyllander

Krishantering

Varg Gyllander har arbetat med krishantering inom Polisen i sina roller som presschef hos Stockholmspolisen samt Rikskriminalen. Varg har även skrivit sex thrillers och är snart aktuell med sin sjunde. Under hela sitt yrkesverksamma liv har han lärt sig vad som fungerar och vad som inte fungerar när det bränner till.

Utifrån exempel på verkliga händelser som Husbykravaller, kidnappningar, presidentbesök, helikopterån delar han frikostigt och prestiglöst med sig av sin kunskap och insikter men också sina misslyckanden. Han har egen erfarenhet av ett dussin Uppdrag Granskning och andra granskande program och en spännande unik inblick i vad som egentligen sker bakom kulisserna.

Varg Gyllander är en van och entusiasmerande föreläsare som blandar allvar med skratt. Hans motto är: Kriser består av rädsla och bekämpas med kärlek och humor. Krishantering kräver dessutom en sund intern kultur, ett öppet och ärligt sinnelag och en stor portion förståelse. Kriskommunikation handlar om relativt enkla sanningar och kan skalas ner till ett antal användbara metoder. Metoder som passar alla och som är lätta att förstå.

Som föreläsare delar han med sig av sina sju egna metoder som fungerar på riktigt. De kallas för Pixel, SOS, Hjärta, Scout, Judo, Telegram och Guldfisk. Metoderna som också finns i bokform fungerar i stor och i smått. Krisernas dramaturgi och väsen ser ungefär likadant ut oavsett om de drabbar ett företag, en förening, ett politiskt parti, en myndighet eller annan sammanslutning, menar han. Däremot kan genomslaget och bredden uppfattas olika. Ju mäktigare, desto större effekt. För individen kan det dock vara lika förödande oavsett om det är en bostadsrättsförening eller ett globalt läkemedelsföretag som drabbas.

Varg Gyllander har arbetat som presschef hos Stockholmspolisen samt vid Rikskriminalen i tio år och har tidigare arbetat som yrkesofficer, lärare, chef och nyhetsreporter. Han har även skrivit sex thrillers och är snart aktuell med sin sjunde. Och han är dyslektiker.

Så bokar du Varg Gyllander som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jonas Boutani Werner

Vahid Zohali

Hedvig Söderlund

Varg Gyllander - Föreläsning

Varg Gyllander

Vill du boka Varg Gyllandersom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Varg Gyllander som föreläsare!