Fredrik Moberg

Fredrik Moberg - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Från den senaste forskningen om planeten till praktiskt hållbarhetsarbete i din organisation.

Dr Fredrik Moberg är chef för miljöorganisationen Albaeco och forskare och kommunikationsrådgivare på Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet där han arbetar nära Johan Rockström. Fredrik har under våren släppt  boken Den uppfinningsrika planeten som handlar om hur vi kan lära oss av naturen för att hitta smarta lösningar på våra problem och utmaningar. 

Hans föreläsningar kan ge dig och din organisation en djup forskningsbaserad förståelse för hur förändringar i klimat och miljö kommer att påverka samhället och din bransch de kommande årtiondena.

Som forskare är Fredrik väl insatt i de påfrestningar vi utsätter planeten för. Men det han verkligen brinner för är hur vi gör miljö och hållbar utveckling till mer av en möjlighet än ett dåligt samvete. Mer ”I have a dream” än ”I have a nightmare”! Att ta ansvar för klimat och miljö är inte längre en uppoffring, det är den självklara vägen framåt för en hållbar och rättvis utveckling med ekonomisk utveckling, jobb och livskvalitet.

Fredrik har en doktorsexamen i systemekologi och har mer än tjugo års erfarenhet som forskare, hållbarhetsexpert och miljökommunikatör. Han har specialiserat sig på att göra forskningen om planetens klimat och ekosystem mer tillgänglig och användbar för såväl offentlig som privat sektor, med uppdragsgivare som Sida, regeringen, FN:s miljöprogram UNEP och ett flertal företag.

Genom åren har han föreläst för bland andra H&M, Houdini Sportswear, Coop, If, Axel Johnsongruppen och en lång rad andra företag, organisationer, myndigheter och politiska grupperingar.

Pressbild – Fredrik Moberg

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.