Göran Persson

Göran Persson - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Hållbar utveckling.

Som Sveriges tidigare statsminister samt flera ministerposter innan dess, har Göran Persson lång erfarenhet från både svensk och internationell politik. Tack vare sin gedigna erfarenhet finns det en stor bredd på ämnesområde Göran talar om men det ämnesområde som helst diskuteras är hållbar utveckling.

Den politiska banan inleddes redan på 1970 talet och varade till 2006 då han avgick som Sveriges statsminister. Under tiden som statsminister var Göran Persson drivande i frågan att minska Sveriges utsläpp av koldioxid utan att hämma den ekonomiska utvecklingen. Något han menar gjordes och därmed gjorde Sverige till ett föregångsland i klimatfrågan i allt från effektivisering och innovation inom industrin till källsortering för hushåll. När det gäller miljön har vi alla ett ansvar och även något så enkelt som källsortering ger ett stort utslag över tid. Det är en fråga för alla, inte ett enskilt företag eller ens land utan kräver att alla världens ledare engagerar sig och samverkar i frågan.

– Vi har inget välstånd om det är så att den planet vi lever på drabbas av ständiga naturkatastrofer, bränder, stormar, torka eller översvämningar. Om det blir vår vardag så spelar det ingen roll hur många hästkrafter som finns i bilarna. Vi har ändå förlorat allt. Den högsta formen av välstånd är att kunna lämna över en frisk och sund planet till kommande generationer.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.