Håkan Svensson

Håkan Svensson - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Ett skrynkligt ess i rockärmen.

”Det ungen inte har i armar och ben verkar han ha i skallen”

Håkan Svenssons mamma var långtifrån någon curlingförälder. Att stå vid sidan och se på när sonen kämpade för att lära sig gå, när han tappade greppet om den lilla korken till tandkrämstuben – inte en utan åtta gånger – var förstås en utmaning. Men svårigheterna till trots uppmuntrade hon Håkan att prova, igen och igen. Och med mammas stöd lärde han sig också att gå. Vid fem års ålder.

Håkan Svensson är en av världens få sjukgymnaster med CP-skada. Målet har han uppnått genom att vända upp och ner på begreppet handikappad, genom att ifrågasätta gamla invanda tankesätt och hitta nya lösningar.

Den pojke som under sin barndom inte vågade prata med någon annan än sin mamma, står idag på scenen för att dela med sig av sitt liv. Publiken får möta en ung man som tagit sig ur en mångårig depression, som trotsat de myndigheter och auktoriteter som haft synpunkter på hans livsval. Hans berättelse tar oss genom skratt och tårar, men den landar också i insikten att vi faktiskt kan förvalta det ess i rockärmen vi alla bär på.

Hur skrynkligt det än må vara.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.