Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt - Moderator - Programledare -Talarförmedling - Speakers&friends

Breda kunskaper och djupt engagemang.

Jenny Strömstedt är en av Sveriges mest erfarna kvinnliga programledare, med flera tusen timmar av direktsändning bakom sig. Hon kombinerar på ett unikt sätt en gedigen bakgrund som samhällsjournalist med förmågan att underhålla en bred publik.

Med en erfarenhet som sträcker sig från partiledardebatter, välgörenhetsgalor och svenska och amerikanska valvakor till Nyhetsmorgon, Kalla fakta och hennes egna program i TV4 – Jenny Strömstedt, har Jenny skapat en unik journalistisk plattform, såväl samhällspolitisk som underhållande. 

2016 blev hon utsedd till Årets moderator för hennes förmåga att nå ut till en bred publik. Hon har talangen att kunna knyta samman humor och värme med en bred kunskap och ett djupt engagemang! Förutom sitt stora samhällsintresse, har Jenny visat prov på sin allmänbildning som tävlande i SVT:s folkkära program På spåret.

Jenny är också känd från många fler populära TV-program, såsom serien Tillsammans med Strömstedts, som hon leder ihop med sin make Niklas Strömstedt. Hon har även lett Brottsjournalen i TV4 tillsammans med Leif GW Persson.

Jenny har engagerat sig i frågor som rör jämställdhet sedan hon var mycket ung – ett ämne som hon verkligen brinner för. Redan vid 20-årsåldern skrev hon boken “X-märkt: flickornas guide till verkligheten”. Sedan dess har hon tillsammans med Kristina Thulin skrivit flera böcker på temat, exempelvis “Bimbobakslaget” och “Vi som hade alla rätt”.

I sina inspirationsföreläsningar i ämnet jämställdhet, tar Jenny upp frågor såsom manligt vs. kvinnligt och föräldraledighet.  Hon talar om lika livsvillkor samt hur vi kan öka jämställdheten i hemmet och på arbetsplatsen.

Jenny kan bokas som moderator, konferencier, föreläsare och debattledare.

Pressbild – Jenny Strömstedt.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.