Jessica Norrbom

Jessica Norrbom - Föreläsning - Föreläsare

En vetenskaplig väg till bättre hälsa.

Jessica Norrbom är fysiolog, föreläsare och disputerad forskare på Karolinska Institutet. Hon föreläser  och forskar om inaktivitet och vetenskapligt förankrade effekter av träning på både lång och kort sikt. Med stöd av forskning föreläser Jessica om hur fysisk aktivitet skapar bättre prestationer, mindre stress och ett mer välmående arbetsklimat. 

Tillsammans med Maria Ahlsen har hon skrivit läroboken Extremernas fysiologi (Studentlitteratur) och den populärvetenskapliga hälsoboken Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa (Fri Tanke förlag). Senaste boken från Ahlsen/Norrbom heter Frisk utan fusk (Fri Tanke förlag) utkom hösten 2019. Norrboms senaste publikation är författad tillsammans med Carl-Johan Sundberg, den heter “Stark hela livet” och ger insikter i och kunskap kring hur du uppnår bättre ork, minne, mående och hälsa med fysisk aktivitet.

Jessica har undervisat och föreläst mycket de senaste 15 åren, både på högskolenivå och för företag och olika organisationer. Hon har även på senare tid medverkat som expert i tidningar och Tv-program och en rad olika arrangemang för att sprida kunskap om forskning samt vad som händer i kroppen när man är fysiskt aktiv. Jessica har på senare tid gjort uppskattade föreläsningar för exempelvis Schibsted, Investor, Forum Värmland, Region Östergötland och 3M.

Hon är disputerad i fysiologi och forskar inom molekylär arbetsfysiologi. Hennes forskargrupp undersöker hur gener och proteiner kopplade till bland annat mitokondriell nybildning uttrycks och regleras i samband med enstaka träningspass och längre tids träning. Jessica Arbetar även med en studie på patienter med bröstcancer som tränar under pågående behandling.

Jessica kan självklart anpassa föreläsningarna till den aktuella målgruppen. Hon har stor vana att prata om forskning inom hälsoområdet och vad det innebär, effekter av träning både på kort och lång sikt – både med avseende på hälsa och prestation, stress och mycket mer.

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att boka Jessica som föreläsare!

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.