Johan Bergstad

Johan Bergstad - Föreläsning - Föreläsare. Foto Lasse Halvarsson

Vill ni ha mer fokus? Prestera bättre med mindre energi och mer glädje? Kommunicera tydligare?

Johan Bergstad är journalisten som sadlade om till psykolog, författare och föreläsare. Han har specialiserat sig på fokusträning och hur vi kan prestera på toppnivå trots dagens alla distraktioner. Med enkla tekniker grundade i den senaste forskningen går det att ”uppgradera” hjärnan till mer fokus, lugn och glädje.

I sitt arbete som psykolog och under sina föreläsningar avlivar Johan myten om multitasking och visar hur mentalt frånvarande vi faktiskt är och hur hjärnans fokusmuskel kan stärkas. Åhörarna på föreläsningarna får med sig enkla och beprövade tekniker som kan tillämpas mitt i vardagens brus.

Johan Bergstad har föreläst för både chefer och personal inom områden som Fokusträning, Hjärnan, Arbetsglädje, Stress, Mindfulness, Ledarskap och Kommunikation. Han är aktuell med boken Hjärnfokus (2019), har skrivit Mindfulness steg för steg (2009) och spelat in några av Sveriges mest populära hälsoappar med drygt 35 000 nerladdningar. Han är nyligen klar med Writing on Water, en intervjubok med Jon Kabat-Zinn, internationell förgrundsfigur inom mindfulness. 2013 grundade Johan Mindfulness Academy Scandinavia och Mindfulness Apps.

Under en föreläsning med Johan lär ni er att:

 • Prestera bättre med mindre energi
 • Hantera distraktioner
 • Minska stress
 • Prioritera
 • Få mer arbetsglädje och balans

Några exempel på Johans föreläsningar är:

 • Hjärnfokus – få mer gjort med mindre ansträngning
 • Arbetsglädje – Om konsten att ha roligt på jobbet
 • Led med hjärta och hjärna – varför tusentals chefer lär sig empati och fokus
 • Kommunikation – få kontakt med andra oavsett hur de pratar
 • Powerpausa – ladda om det inre batteriet på kort tid
 • Finn er VÄG genom förändringar och väx på köpet (VÄG: Vill Är Gör)
 • Andra teman utifrån kundens behov och önskemål.

Genom sitt arbete som psykolog har Johan Bergstad lång erfarenhet av att jobba med större och mindre företag och organisationer, både inom privat och offentlig sektor. Johan är både lättsam, tydlig, inspirerande och pedagogisk. Han bidrar till hållbara organisationer, hållbart ledarskap och medarbetare som får med sig verktyg för att arbeta med mer glädje och balans.

”Vi hade en fantastiskt fin dag tillsammans med Johan på vårt företag. Förutom sin stora erfarenhet är han en mycket jordnära person. Tack för den inspirationen Johan!”

– Peter Boqvist, VD, StjärnDistribution AB.

”På ett varsamt och genomtänkt sätt visade Johan oss att det finns många finurliga verktyg för att hantera livets utmaningar. Johan utmanade och uppmanade oss att inte tjuvrusa genom nuet. Lysande helt enkelt!”

– Ulrika Enkvist-Wallmark, Gymnasielärare.

”Jag har fått en ny insikt i hur jag prioriterar i min vardag och hur min fortsatta resa ska se ut. Det här är en start på ett nytt förhållningssätt! Rekommenderar varmt Johan!!”

– Per Sjölund

Företagsläkare och specialist i rehabiliteringsmedicin.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.