Johan Eriksson

Johan Eriksson - Föreläsare / Föreläsning - Speakers&friends

Ledarskap i en snabb digital värld – vad krävs av dig?

Johan Eriksson är en ledare med bred erfarenhet från olika branscher och organisationer. Idag har han investerat i och medgrundat flertalet startups, arbetar som Head of Specialists för Google och talar om ledarskap, livslångt lärande, innovation och digitalisering.

Idag arbetar han som Head of Specialists på Google där han leder specialisterna inom digitalisering, från automation till datahantering och user experience. Han är också investerare och rådgivare till flertalet startups inom hälsovård, utbildning, bygg, handel, finans och fordonsindustri. Johan har också grundat välgörenhetsorganisationen Pick 1 Thing som uppmuntrar varje person på jorden att hitta en sak att kämpa för som bidrar till utveckling av samhället.

I sina tal rör sig Johan från macro-trender till att bli väldigt konkret med många praktiska exempel och verktyg som känns knivskarpa, inspirerande och lätta att använda. Man lämnas med en känsla av att vilja köra igång direkt med det Johan talar om, och verktygen som gör det möjligt. Det som tidigare kändes stort och utmanande att greppa känns plötsligt väldigt görbart tack vare Johans förmåga att förenkla.

Johans personliga mission är att inspirera människor och organisationer att ha högre ambitioner så att vi snabbare kan bygga en bättre värld. Han har en näst intill barn-lik naivitet inför vad människan är kapabel till. Människor är den röda tråden i allt som Johan talar om. Vi lever i en värld som förändras snabbt och Johan har en i det närmaste unik förmåga att hitta människans roll i denna förändring och göra det tydligt på vilket sätt du och alla i din organisation kan förhålla sig till denna förändring varje enskild dag. Johan är en talare som inspirerar dig med humor fylld av brutal ärlighet.

Föresläsningar med Johan Eriksson

  • Livslångt lärande & innovation för organisationer och individer – Hur du och din organisations utvecklingskurva kan bli snabbare än vad din omgivning förändras.
  • Digitalisering – Hur din verksamhet kan dra maximal nytta av digital teknik, de tre viktigaste områdena att fokusera på.
  • Personligt ledarskap – Grunden i att hantera en värld som förändras snabbt och känna sig trygg i stormens öga.
  • Ledarskap i en snabb digital värld – Vad krävs från ledare idag?
  • Trendspaning – Vad händer i världen och vad kan du göra med det?
  • Top-talent – Hur man attraherar, behåller och utvecklar top-talent.
  • Vanor för att leda förändring – De viktigaste vanorna en ledningsgrupp/styrelse bör anamma för att leda förändring.

Dessa föreläsningar riktar sig mot alla i din organisation, från ledningsgrupp/styrelse till olika arbetsteam. Samtliga ämnen kan skräddarsys och fungera som föreläsningar eller workshops, för 5 personer eller 500 personer, en timme eller en dag.

Pressbild – Johan Eriksson.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.